Međunarodna krizna skupina (ICG) je iznijela nekoliko zanimljivih prijedloga o ustavnoj rekonstrukciji
Povratak na članak

Nema ništa pogrešno u traženju trećeg entiteta

Najveću odgovornost za rješavanje gordijskog čvora u BiH ima najbrojniji narod

Komentari 18

H2
hercegovac - 2
12:30 22.07.2014.

Žalosno da je još uvijek u BiH na snazi ovakav politički sustav koji odgovara političkim elitama-liderima ovih 6. vladajućih stranaka a i nekim krugovima u međunarodnoj zajednici pošto prozvanima ovaj kaos odgovara, a posebno muslimanskim liderima koji su izvorni Daytonskiski sporazum preko međunarodnih predstavnika mijenjali u svoju korist kako bi bili dominantni u Federaciji, a Srbi i jesu u Republici S. dominantni i svaka promjena smeta i jednima i drugima, jednima ne dirati republiku , a drugima dominirati u Federaciji uz pomoć poltrona (stranaka i pojedinaca) iz Hrvatskog naroda. Vrijeme je da se stane tome na kraj : vraćanje političkog sustava na izvorni Daytonski sporazum i njegova kompletna izmjena slična prijedlogu Biskupske konferencije BiH kao jednoj od političkih opcija preustroja cijele BiH.

VL
SP
Spezispezi
11:55 22.07.2014.

Problem u BiH je jako jednostavan. Bošnjaci kao većinski narod ponašaju se u BiH kao Srbi u Jugoslaviji, misle da je cijela država njihova i da svi drugi trebaju biti kuš i raditi za njih. Treba muslimane uvjeriti milom ili međunarodnim pritiskom da nisu vlasnici BiH i da to nikada neće biti. Čim to prihvate problem BiH je riješen. Inače će se ta mala Juga mrcvariti isto kao i velika još narednih 50 godina i raspast će se opet uz 200.000 mrtvih.

VL
Avatar error
error
11:21 22.07.2014.

Treci entitet je rjesenje za buducnost bih, nikako problem kako ga muslimani prezentiraju...evo imamo dva entiteta i nefunkcionalnu bih ali jos vise nefunkcionalnu federaciju bih, problem nije u rs nego u federaciji...samo maloumni debili se nadaju ukidanju zupanija u federaciji bih i dominaciji muslimana na cijeloj federaciji bih, to mozete gledati samo na vasoj televiziji u crtanim filmovima za djecicu...nista od centralizacije i dominacije nad hravtima da ne kazem srbima jer srbi nikada nece pristati na ukidanje rs bas iz razoga koje imaju priliku vidjeti u federaciji gdje vecinski narod muslimani hrvatima biraju predstavnike...zato herceg-bosna je jedino rjesenje za buducnst bih, ne mora ona biti teritorijalno povezana, neka obuhvati sva mjesta koje su hravti tj HVO obranili u ratu i mirna bosna...

VL
Avatar white socks
white socks
14:39 22.07.2014.

Gadno! Do prije malo vremena bratija iz ICG think-tanka se na sam spomen Trećeg dizala na zadnje noge, od veeelikog predstavnika tražili da se svatko tko je pomislio na Treći (ne daj Bože na glas spomenuo) smijeni, otpusti, otra, ukinu sva ljudska prava, sprati u pržun, na kraju strijelja, spali i pepeo raspe na nepoznatom mjestu. A sad ovako!?!? Hmmm???

VL
BO
Bosnjak
18:19 22.07.2014.

Nema nista lose u tome ali kad tad u buducnosti necete opet biti zadovoljni...opet ce neko kad tad biti krivac. Inace..

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.