DISKRIMINACIJA

Nedostatak novca u blagajni moraju osjetiti samo Hrvati

invalidi
arhiva VL
Autor
Miroslav Vasilj/VLM
15.07.2010.
u 08:01

U oštro intoniranom pismu udruga navodi da nedostatak novca u federalnoj blagajni moraju osjetiti samo Hrvati

Predsjednik Udruge nositelja odličja HVO-a Herceg Bosne Božo Pavlović optužio je federalnoga ministra za pitanja branitelja Zahida Crnkića za diskriminaciju Hrvata u procesu utvrđivanja prihodovnog cenzusa i prihodovnoga praga za korisnike prava temeljem ratnih priznanja i odličja. U oštro intoniranom pismu koje posjeduje Večernjak, Pavlović navodi da nedostatak novca u federalnoj blagajni moraju osjetiti samo Hrvati. “...jer dok se ponovno kompletira naša dokumentacija, drugi će biti isplaćeni i po nekoliko puta”, navodi se u pismu.

Maltretiranje branitelja

Inače, pismo je upućeno zbog nezadovoljstva nositelja odličja čiji su predmeti vraćeni na doradu, zbog nesadržavanja originala ili ovjerene kopije odluke. „Osobno sam se uvjerio da su svi naši članovi prikupili i predali traženu dokumentaciju. U svakom predmetu je dostavljeno uvjerenje izdano od ureda za vojnu evidenciju“, piše Pavlović. U pismu se navodi da je već više puta hrvatska braniteljska populacija izmaltretirana nesposobnošću osoblja u ministarstvu. „Što vi mislite da mi ništa ne radimo, već samo pratimo kakve ćete zamke vi i vaši suradnici izmisliti da se mi u njih ulovimo i tako ostanemo bez prava koja su propisana Zakonom o nositeljima ratnih odličja“, ističe se u pismu.

Krivci hrvatski političari

“Ukoliko je i netko dostavio krivotvorenu dokumentaciju, to je lako dokazivo i protiv njega se mora provesti kazneni postupak kao i protiv osoba koje su mu to omogućile”, poručuje se dalje u pismu. U toj braniteljskoj udruzi za navedeno stanje krivca vide i u hrvatskim predstavnicima u vlasti koji su trenutačni odnos omogućili - ne čineći ništa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?