VRIJEME

Narednih dana nestabilno vrijeme sa pljuskovima

06.05.2024.
u 10:45

Nakon kratkog stabilnog i relativno toplog perioda, u utorak i srijedu su u Bosni i Hercegovini izgledni lokalni pljuskovi. Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u Posavini.  

U četvrtak, 9. svibnja, lokalni pljuskovi prognoziraju se u centralnim i sjevernim područjima zemlje. U južnoj Hercegovini pretežito sunčano, ali ne i posve stabilno, jer će i na ovom području postojati uvjeti za kraći pljusak.

Od petka, 10. svibnja, do kraja tjedna očekuju se stabilnije vremenske prilike. Kraći pljusak moguć je na planinama. Puhaće uglavnom slab do umjeren vjetar pretežito sjevernog smjera, na jugu zemlje na trenutke jaka bura.

Minimalne temperature zraka od nedjelje, 12. svibnja, varirat će između 8 i 13 u Bosni, na jugu Hercegovine do 15 stupnjeva. Najviše dnevne temperature u Bosni između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

U periodu od 13. do 14. svibnja preovladavat će pretežito sunčano i stabilno vrijeme.

Od 15. svibnja prodor novog nestabilnog zraka uvjetovat će niže temperature zraka i padaline uglavnom u vidu pljuskova, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Jutarnja temperatura uglavnom između 7 i 12 u Bosni, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14 do 18, u Hercegovini do 22 stupnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?