ISPROBAJTE!

Napravite sami anticelulitni piling i do ljeta otkrijte meku i glatku kožu

celulit
Fotolia
20.04.2024.
u 17:45

Nakon jutarnje doze kofeina, počastite svoje tijelo kavom. Piling na bazi kave razbuđuje sva osjetila, uklanja odumrle stanice, a ima i snažno anticelulitno djelovanje.

Talog kave odličan je piling. Ne otapa se u vodi, što ga čini odličnim prirodnim sastojkom za uklanjanje odumrlih stanica kože i čišćenje pora. Kofeinska kiselina, antioksidans, može povećati razinu kolagena i smanjiti prerano starenje stanica. Kava na celulit djeluje dvojako: privremeno smanjuje izgled celulita te djeluje preventivno na stvaranje celulita tako što sprječava nakupljanje masnoća u stanicama, piše ljepotaizdravlje.hr.

Rezultati studija pokazuju da tvari u kavi blagotvorno djeluju i na cjelokupno zdravlje kože. Ako vam je ovo dovoljan broj razloga da zrnca kave uklopite u svoju beauty rutinu, donosimo recept za prirodan piling za tijelo čije anticelulitno djelovanje dodatno poboljšavaju probrana eterična ulja.

Anticelulitni piling od kave

Malo toga razbuđuje bolje od kofeina pa zašto ga ne biste ponudili i svojoj koži kako biste joj nakon zimskog sna vratili blistavost i energiju? Sa samo nekoliko sastojaka, pripremite ovaj jednostavan i prirodan piling za tijelo. Kava će ukloniti nakupljene odumrle stanice kože i otkriti sjajan ten, eterična ulja ublažiti celulit, a kokosovo ulje hidrirati i omekšati kožu.

Sastojci:
80 g mljevenih zrna kave (mogu biti svježi ili od ostataka!)
80 g kokosovog ulja
80 g šećera ili soli
4-5 kapi eteričnog ulja limuna, čempresa, cedra ili grejpa

Priprema: Dobro pomiješajte sve sastojke u zdjeli. Dobiveni piling umasirajte u vlažnu kožu kružnim pokretima pa temeljite isperite. Koristite jednom ili dvaput tjedno za najbolje rezultate. Piling možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do dva mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije