Bakir Izetbegović

Nakon sporazuma sa SBB-om kreće uspostava nove vlasti

Bakir Izetbegović
18.10.2015.
u 17:53

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, najavio je da će proces prekompozicije vlasti u BiH početi prvo potpisivanjem sporazuma između SDA i Saveza za bolju budućnost, a potom bi trebalo uslijediti uspostavljanje nove vlasti u FBiH, pa u županijama i tek onda i na razini BiH.

Izetbegović je istaknuo da je na tom putu potrebno uvjeriti stranke okupljene u Savezu za promjene, ali i SBB, da trebaju raditi u zajedničkom interesu.

Lider SDA je za Televiziju OBN rekao da je SBB kredibilan politički partner, a njen predsjednik Fahrudin Radončić energičan i sposoban političar, te dodao da još nije razgovarano o detaljima zajedničkog nastupa SDA i SBB.

Izetbegović, koji je bošnjački član Predsjedništva BiH, naveo je da bi, usprkos svemu, volio s predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom postignuti pomirenje i dogovor o relaksaciji političkih odnosa u BiH, ali kako to za sada nije moguće.

Izetbegović je naglasio da ni on sam nije zadovoljan radom pravosudnog sustava u BiH koje mora biti efikasnije, te dodao da se stanje u pravosuđu može popraviti isključivo putem strukturalnog dijaloga i u skladu s europskim standardima.

Najavljeni dolazak Vučića naredni mjesec u Sarajevo i potom u Srebrenicu, Izetbegović vidi kao novu priliku unapređenja odnosa BiH i Srbije.

- Želim vjerovati da gospodin Vučić istinski želi poboljšanje odnosa Srbije i BiH, zaključio je Izetbegović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije