PLJAČKA U SRED DANA

Nakon pljačke razbojnici umalo ubili svećenika

capljina
Frano Matić
23.07.2010.
u 08:15

Trojica napadača uz prijetnju vatrenim oružjem su od dilera devizama otela novac i dala se u bijeg renaultom. Sve je to vidio jedan hercegovački župnik i pokušao spriječiti pljačkaše

Pokušaj da u bijegu spriječi počinitelje oružanog prepada i pljačkaše jučer je u Čapljini umalo stajao glave jednog hercegovačkog svećenika, župnika koji se zatekao na mjestu spektakularne oružane pljačke.

Opljačkali “dilera” deviza


Baš kao u filmu, trojica napadača su jučer, nekoliko minuta prije podne, uz prijetnje vatrenim oružjem na ulazu u veletržnicu Tasovčići u Čapljini otela novac od jednog “dilera” devizama, tj. preprodavača novca. Sve se odigralo brzo, a pljačkaši nisu ni koristili maskirne kape te su se odmah dali u bijeg u bijelom renaultu 19, registarskih oznaka 924-T-564. U tom trenutku uz mnoštvo trgovaca i kupaca poljoprivrednih proizvoda na veletržnici Tasovčići zatekao se i jedan hercegovački župnik kojemu iz sigurnosnih razloga ne otkrivamo identitet.

Oružjem na župnika

Kada je ugledao pljačkaše kako bježe, župnik se dao u potjeru za njima i u jednom im je trenutku umalo prepriječio put na izlazu s veletržnice. U tom trenutku pljačkaši su u njega uperili oružje pa je svećenik morao stati, tj. odustati od daljnje potjere. Pljačkaši su se dočepali magistralne ceste M-17 i munjevitom brzinom odvezli se nekoliko stotina kilometara dalje prema Mostaru.

Na parkiralištu u naselju Tasovčići uza samu magistralu i ispred stanice za tehnički pregled jedne osiguravajuće kuće pljačkaši su ostavili bijeli renault te se prebacili u drugo vozilo koje ih je tu čekalo, a onda se dali bijeg prema Mostaru. “Nemojte me, molim vas, spominjati i povezivati s ovim što se dogodilo. Sve je bilo brzo pa sam reagirao kako sam u tom trenutku mislio da treba. Razumijte me i molim vas da ne pričam ništa više o tome”, rekao nam je župnik koji je jučer dao izjavu u MUP-u.

Na mjestu oružanog prepada i pljačke nešto iza podne počeo je i očevid krim-inspektora PU Čapljina i MUP-a HNŽ-a, a o svemu je obaviješten i dežurni županijski tužitelj. “Eto došlo je vrijeme da se pljačke vrše usred bijela dana i na mjestu gdje su stotine ljudi. A pljačkaši se nisu čak ni maskirali. Pa to je stvarno žalosno”, ističe jedan trgovac dok s udaljenosti promatra inspektore i očevid na ulazu u veletržnicu Tasovčići.

U policiji su nam potvrdili da su pljačkaši oteli novac od tog preprodavača deviza, ali se do okončanja istrage i provjere svih detalja ne može govoriti o kojem se iznosu novca radi. Naravno, odmah su krenula nagađanja i nepotvrđene informacije po kojima je napadnuti diler devizama kod sebe imao i stotinu tisuća KM. Sve je izvjesnije da su pljačkaši točno znali tko im je žrtva i koliko kod sebe ima novca. Provjerava se i bijeli renault 19 za kojeg se jučer tvrdilo da su na njemu pločice ukradene čak u Bugojnu.

Ključne riječi

Komentara 1

NI
Niko33
10:39 25.07.2010.

\"Pljačkaši su se dočepali magistralne ceste M-17 i munjevitom brzinom odvezli se nekoliko stotina kilometara dalje prema Mostaru. \" hi hi hi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije