Čitluk

“Nagrada Općine Čitluk za životno djelo” bit će dodijeljeno prof. dr. sc. Šimunu Musi

06.05.2017.
u 08:00

Na dnevnom redu 6. sjednice OV-a Čitluk, kojom je predsjedao predsjednik Vijeća Predrag Smoljan, pred vijećnicima se našlo više značajnih prijedloga odluka, izvješća o radu, zaključaka i drugih pitanja. Vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Čitluk. Odlukom OV-a ovogodišnja “Nagrada Općine Čitluk za životno djelo” bit će dodijeljena prof. dr. sc. Šimunu Musi za njegov doprinos razvoju znanosti, obrazovanja i kulture te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk. “Godišnja nagrada” bit će dodijeljena tvrtki Eurovip za doprinos razvoju gospodarstva u općini Čitluk, a dobitnik druge “Godišnje nagrade” je Osnovna glazbena škola Brotnjo za doprinos razvoju i promociji općine Čitluk te za afirmaciju glazbenog obrazovanja. Istodobno, zahvalnica Općine Čitluk bit će dodijeljena Žarku Dodigu za doprinos afirmaciji i razvoju sporta. Visoka općinska priznanja dobitnicima bit će uručena na svečanoj sjednici OV-a 24. svibnja, na Dan općine Čitluk. Na sjednici OV-a jednoglasno su usvojene izmjene i dopune odluke o komunalnom redu. Komunalno redarstvo će djelovati pri Odsjeku inspekcijskih poslova Službe za gospodarstvo. Poslove komunalnog redarstva obavljat će ovlašteni komunalni redari koji će u radu pomagati komunalnom inspektoru. Vijećnici su usvojili i nacrt odluke o uvjetima, držanju i načinu postupanja s domaćim životinjama, kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjama. Vijeće je donijelo i odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje Zdenka Markote za ravnatelja Centra za socijalni rad te imenovanje Zlatka Prusine za ravnatelja Kulturno-informativnog centra.
Vijećnici su informirani kako je načelnik Marin Radišić, na prijedlog Stožera CZ općine Čitluk, donio odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode zbog golemih šteta koje su na vinovoj lozi i ostalim poljoprivrednim kulturama nedavno nastale uslijed niske temperature i mraza. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije