ribolov

Na jezeru Starača ulovljen šaran od 15 kilograma

saran
28.09.2016.
u 16:24

Jezero Starača u blizini Ilijaša, koje je bilo divlja deponija, odavno je postalo poželjno mjesto za ribolov. Da u njemu ima potencijala potvrđuje nedavno ulovljen šaran od 15 kilograma.

To je do sada najveća ulovljena riba u toj vodi, a iz Udruženja ''Bistro!'' koje upravlja ribolovnim područjem u općini Ilijaš kažu da ima i većih riba, javlja Fena. 

Ističu da u jezeru žive ribe teže od 20 kilograma koje su ubačene u protekle dvije godine.

Predsjednik Udruženja Adnan Osmanagić Feni je kazao da je jezero postalo prepoznatljivo po ulovima štuka, tako je u proteklih nekoliko dana uhvaćen veći broj kapitalnih primjeraka ovih najvećih slatkovodnih predatora.

- U narednom razdoblju, na jezeru će biti održana dva natjecanja i to u lovu šarana i amura, te lovu grabljivica na umjetne mamce s obale. Novac od kotizacija za natjecanje ribolovci su namijenili za poribljavanje jezera kalifornijskom pastrmkom koje će biti izvršeno polovinom listopada - rekao je Osmanagić.

Jezero Starača nalazi se na području općine Ilijaš, nedaleko od naseljenog mjesta Ljubinići. Jezero je, usprkos nezagađenoj i kvalitetnoj vodi, prije uređivanja bilo deponija.

Zahvaljujući članovima Udruženja ''Bistro!'' iz Sarajeva i drugim ribolovcima koji su prethodnih godina bili inicijatori uređivanja i čišćenja ovog lokaliteta bogatog prirodnim ljepotama, sada služi za održavanje takmičenja ribolovaca, ali i kao izletište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?