veličine

Mladići u Našicama pronašli i vratili velik iznos novca: 'Nisu nikome ni rekli!'

euri
Davor Puklavecd/PIXSELL
27.01.2024.
u 09:56

U Našicama su tri mlada dečka, Roko, Karlo i Mislav pronašli novčanik s velikim iznosom novca te bez razmišljanja su isti predali policiji. Ovakav potez oduševio je najviše njihove roditelje.

Roko Bajamić ima 14 godina, a njegov otac Krešimir kaže da je ovo što su napravili neopisivo. "U njihovim godinama ne razmišljati niti sekunde hoće li ili neće uzeti novac, već je u pozamašnom iznosu vratiti vlasniku, to je za svaku pohvalu. Naravno, ovo ne govorim jer je riječ o mome sinu, već o činu koji nije razveselio samo nas roditelje, nego najviše vlasnicu", rekao je Krešimir, piše SiB.

Ova priča zanimljiva je jer su dečki odlučili ne govoriti drugima o svom činu. Suprug žene koja je izgubila novčanik, došao je u prodavaonicu kod Rokove majke te joj pohvalio sina, no ona nije znala o čemu se radi.

"U tim godinama u kojima jesu, mogli su bez problema novac podijeliti na tri dijela i kupiti si što zažele. Ali nisu čak nikome niti rekli da su bili u policiji i u tome je ta veličina! Cijela priča je toliko pozitivna kraj tolikih negativnih događanja, a osim toga, nadam se i vjerujem da će njih trojica biti primjer i drugima da učine isto ako se nađu u takvoj situaciji", zaključio je Rokov otac.

Inače, u PU osječko-baranjskoj kažu da su 2023. godine građani pronašli te I. policijskoj postaji Osijek zajedno s ispostavom Čepin predali ukupno 264 različita predmeta poput osobnih iskaznica, mobilnih uređaja, vozačkih dozvola i dr. Od navedenih predmeta vlasnicima pronađenih predmeta vraćeno je njih 183. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije