Jerković organizirao božićni prijam

Mir, blagostanje i suživot osnovne poruke prijma

16.12.2015.
u 07:00

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković organizirao je tradicionalni božićni prijam u Kulturnom centru "Banski dvor" u Banjoj luci, drugi za vrijeme njegovog dopredsjedničkog mandata. Prijemu su nazočili predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik i premijer RS-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto te predsjedateljica Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović. Među brojnim gostima bili su zastupnici u Parlamentu BiH, ministri u Vladi Republike Srpske, županijski predstavnici i općinski načelnici, predstavnici vjerskih zajednica i Oružanih snaga BiH te drugi politički uzvanici, poznate osobe iz kulturnog, sportskog i javnog života.

Vjera nadahnjuje

- Mir, blagostanje, suživot, osnovne su poruke prijma. Svi ovdje zajednički imamo jedno mišljenje, a to je zajednički živjeti i zajednički raditi za bolji život na ovim prostorima. Kraj godine donosi činjenice što je urađeno i onoga što smo propustili uraditi. Protekla godina nas podsjeća da svijet nije uvijek sigurno i ugodno mjesto života, ali je jedino koje imamo. Vjerujem kako nam je svima pokazala da nas naša vjera, kojoj god pripadali, može nadahnuti da zajedno radimo u prijateljstvu i miru za dobro budućih generacija. Da bi društvo različitosti u brojnim segmentima opstalo, potrebno je, prije svega, poštovanje onoga tko misli drukčije, poručio je tijekom prigodnog obraćanja na božićnom prijmu dopredsjednik RS-a Jerković i na kraju uputio čestitku: Božićno svjetlo neka nam bude putokaz iduće godine.

Biti na pomoći svim ljudima

Prošla godina i dalje je bila u znaku saniranja milijunskih šteta od poplava. -U prošloj godini bilo je nekoliko stotina zahtjeva za pomoć. Trudio sam se koliko je moguće svima pomoći, i to ne samo Hrvatima nego i pripadnicima drugih naroda u RS-u. Svaki početak kao i početak 2016. nose sa sobom izazov, nove planove i nadu.

Nastojat ću u svakoj prilici biti na pomoći običnom čovjeku nastavljajući praksu obilaska, uz ostale, i župnih ureda gdje na izvoru mogu dobiti informacije o najvećim problemima i kako pomoći u njihovom rješavanju. Biti na pomoći ljudima, plemenita je zadaća koju ću kao dopredsjednik RS-a s najvećim žarom i dalje izvršavati, kazao nam je dopredsjednik RS Josip Jerković.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?