posjeta

Ministrica Pendeš primila posjetu zapovjednika EUFOR-a generala Dorfera

17.04.2018.
u 15:13

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je 17. travnja 2018. godine u nastupni posjet zapovjednika EUFOR-a general-bojnika Martina Dorfera, s kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj suradnji Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH s EUFOR-ovom misijom „Althea“.

Ministrica Pendeš je zaželjela dobrodošlicu novoimenovanom zapovjedniku EUFOR-a generalu Dorferu, te iskazala zahvalnost na pomoći koju EUFOR kroz misiju „Althea“ pruža Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH kroz različite zajedničke projekte koji imaju svoj efekt ne samo u polju suradnje s MO BiH. To se posebno ističe kroz realizaciju zajedničkih vježbi, doprinos u uništavanju viškova naoružanja i streljiva i sigurnosti skladišta kroz projekte EXPLODE i SAFE-UP, kao i ukupnoj dobroj suradnji koja je doprinijela stabilizaciji i reformama u BiH.

Ministrica Pendeš je naglasila važnost održanih sastanaka u proteklom tjednu s predstavnicima NATO-a u Bruxellesu, gdje je istaknuta opredijeljenost Ministarstva obrane i Oružanih snaga za integracijske procese u našoj zemlji ka euroatlantskom putu, nakon usvojene Strategije EU za Zapadni Balkan. Pri tome, ministrica Pendeš je još jednom naglasila da su euroatlantske integracije i pristupanje Europskoj uniji naši prioritetni ciljevi.

Također, ministrica je istaknula da Bosna i Hercegovina, sukladno Sporazumu između BiH i EU o uspostavljanju okvira za sudjelovanje BiH u operacijama EU za upravljanje krizama, upućuje pripadnike OS BiH u Misiju mira u Srednjoafričku Republiku, te da pripadnici OS BiH sudjeluju u NATO vođenoj misiji u Afganistanu, kao i u UN mirovnim misijama u Kongu i Maliju.

„Mir, stabilnost i sigurnost na ovom dijelu jugoistočne Europe su naši zajednički ciljevi i želim Vam svaki profesionalni uspjeh u izvršavanju ovih zadataka“, zaključila je ministrica Pendeš obraćajući se novom zapovjedniku EUFOR-a generalu Dorferu.

General-bojnik Dorfer se zahvalio ministrici Pendeš na prijamu, izrazio je zadovoljstvo dobrom dosadašnjom suradnjom i naglasio da će snage EUFOR-a nastaviti pomagati reformske procese u BiH i Oružane snage BiH u osposobljavanju i postizanju još boljih rezultata na svim poljima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?