sastanak

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš s predsjednikom Austrije Van der Bellenom

02.10.2017.
u 11:32

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se u Beču, s predsjednikom Republike Austrije Alexander Van der Bellenom, u okviru dvodnevnog službenog posjeta Austriji, tijekom kojega će razgovarati i s ministrom obrane i sporta Hansom Peterom Doskozilom, te nazočiti vojnoj paradi i svečanosti obilježavanja Dana poručnika 2017., prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Sastanku je, pored ministrice Pendeš, nazočio i veleposlanik BiH u Austriji Tomislav Leko.

Ministrica Pendeš je zahvalila na prijamu i tijekom razgovora iskazala zadovoljstvo bilateralnom suradnjom u oblasti obrane dviju država, te činjenicu da će kroz školovanje 10 kadeta iz BiH koje započinje ove godine na prestižnoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, ovi kadeti doprinijeti produbljivanju prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Austrije.

Također, je podsjetila i na druge vidove bilateralne obrambene suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, pri čemu je naglasila značaj suradnje PSOTC-a i austrijskog Međunarodnog centra Oružanih snaga (AUTINT), angažman austrijskog kontingenta EUFOR-a, kao i misije EU u Bosni i Hercegovini u kojoj je trenutni zapovjednik snaga austrijski general-bojnik Anton Waldner.

Pendeš je predsjednika Republike Austrije Van der Bellena informirala o trenutnom stanju i procesu europskih i euroatlantskih integracija, te naglasila da Ministarstvo obrane i Bosna i Hercegovina u cjelini računaju na potporu Republike Austrije u tom pravcu.

Predsjednik Alexander Van Der Bellen je istaknuo da će Republika Austrija nastaviti svoj proaktivan angažman u Bosni i Hercegovini, kako kroz obrambenu suradnju tako i kroz ukupne bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Republike Austrije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?