VSTV BiH

Milorad Novković imenovan za predsjednika Vrhovnog suda FBiH

Milorad Novkovic
03.03.2016.
u 11:10

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. travnja 2016. godine

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 2. i 3. ožujka, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Imenovani su sljedeći nositelji pravosudnih funkcija: Milorad Novković, na poziciju predsjednika Vrhovnog suda Federacije BiH; Drago Turkeš, na poziciju predsjednika Višeg privrednog suda u Banja Luci; Marija Aničić-Zgonjanjin, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Banja Luci; Duško Ninković, na poziciju predsjednika Okružnog sudu u Doboju; Senaid Ibrahimefendić, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Istočnom Sarajevu; Bojan Stević, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Trebinju; Asmir Koričić, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Banja Luci; Jovanka Jovanović, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Doboju; Vahida Halilović, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Tuzli; Samir Jusičić, na poziciju suca Županijskog suda u Tuzli; Adis Poljić, na poziciju suca Osnovnog suda u Zvorniku; Goran Stupar, na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Sarajevu i Amela Konjhodžić, na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti te ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima, prenosi Fena.

Kako je priopćeno iz VSTVBiH novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. travnja 2016. godine.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije