Nesretan slučaj

Maloljetnik s bocom htio ostati što duže pod vodom pa pao u komu

Blato
27.08.2013.
u 10:07

Maloljetni Marko B. je, kako se do sada u više navrata kobno pokazalo, na opasnom i nepredvidivom mjestu za kupanje vježbao ronjenje, ali mu je pozlilo

Na Mostarskom blatu u nedjelju poslijepodne odvijala se prava drama. I još traje borba za život 17-godišnjaka iz širokobriješkog mjesta Jare. Naime, maloljetni Marko B je, kako se do sada u više navrata kobno pokazalo, na opasnom i nepredvidivom mjestu za kupanje vježbao ronjenje, ali mu je u jednom trenutku pozlilo, te se počeo utapati.

Natjecali se

“Pacijent je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje zbog utapanja u slatkoj vodi, što je potvrđeno radiološkom i laboratorijskom dijagnostikom. Bolesnik se zbog stanja svijesti strojno i respiratorno ventilira. Hemodinamski je stabilno. Tijek njegova liječenja je još neizvjestan”, navodi se iz SKB Mostar. Prema neslužbenim informacijama, nesretni mladić je htio što više ostati pod vodom pa je koristio bocu koju je držao u ustima, i to je činio u prisustvu prijatelja s kojima se natjecao. Međutim, u jednom trenutku se onesvijestio i barem pet-šest minuta ostao nepomično ležati pod vodom, sve dok prijatelji nisu shvatili da se nešto čudno događa. Skočili su za njim i izvukli ga, no mladić je već bio u komatoznom stanju.

U panici

- Jedni su mu u panici pokušavali dati umjetno disanje i na sve moguće i njima znane načine vratiti svijest, dok su drugi trčali unaokolo i dozivali u pomoć. Nastala je opća strka i borba s vremenom. Pozvana je hitna pa su liječnici reanimacijom pokušavali ono što vršnjacima nije polazilo za rukom, no i to je bilo uzalud te su ga žurno prebacili u bolnicu. Još je neizvjesna njegova sudbina. Sve se to praktički događalo zadnjeg dana ovogodišnjeg kupanja na ovom M. blatu - u nevjerici su i dan kasnije prepričavali mještani, koji se još nisu ni oporavili od tragedije koja ih je zadesila zadnjeg dana sad već prošle školske godine. Za razliku od njih, policija ni jučer nije imala pojma o čitavom slučaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?