Tužba

Makrou iz Mostara razbijena čeljust

Sud pravi
24.02.2013.
u 12:54

Nermin Ćupina (44) iz Mostara, zbog trgovine ljudima osuđen na 14 godina zatvora, uz pratnju specijalaca

Kazneno-popravni zavodi u BiH s vremena na vrijeme dođu u žižu javnosti, za što su uglavnom zaslužni neki od, uvjetno rečeno, viđenijih ‘žestokih’ stanovnika tih ustanova. Nermin Ćupina (44) iz Mostara, zbog trgovine ljudima osuđen na 14 godina zatvora, uz pratnju specijalaca s dugim cijevima dovezen je na saslušanje u Mostar iz KPZ Zenica, gdje je prebačen iz mostarskog zatvora nakon fizičkog sukoba u kojem je zadobio teške ozljede.

Ostao bez zuba

Zbog toga je i tužio drugog zatvorenika Danijela Rosića (27) iz Mostara, koji je pak nedavno ponovno završio iza rešetaka zbog posjedovanja 1,6 kg razornog TNT-a. Dok se ovaj branio šutnjom, Ćupina je u Tužiteljstvu HNŽ-a pokazivao razbijene zube i usne, kao i oštećenu čeljust, te okrivljivao Rosića da ga je iznenada silovito udario šakom u glavu dok je prolazio hodnikom mostarskog zatvora, a kao jedini motiv je navodio nacionalne pobude i organiziranu urotu protiv njega. Inače, za nanošenje teških ozljeda zakonom je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina.

Nevolje vjernika Ćupine

U drugom slučaju, nekad ‘žestoki momak’ i trgovac ženama Nermin Ćupina, koji je u zatvoru preko noći postao veliki vjernik, na međunacionalnoj osnovi je “nevolja” imao čak i u zeničkoj kaznionici. Tamo je prihvatio ispriku i odustao od tužbe protiv drugog sugrađanina - Mladena Džidića iz Mostara, osuđenika na višegodišnju robiju zbog ubojstva Crnogorca, a njemu je pak spočitavao da mu je “pokidao stranicu iz Kurana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?