sa 100 putnika

Luksuzni riječni kruzer “Victor Hugo” uplovio u brčansku luku

18.04.2024.
u 18:45

Luksuzni riječni kruzer “Victor Hugo” uplovio je u srijedu navečer u brčansku luku prvi put ove godine sa 100 putnika uglavnom iz nekoliko srednjoeuropskih država. Kapetan na kruzeru Rudolff Volker rekao je da mu je ovo jedna od najdražih plovidbi i tehnički najzahtjevnija jer počinje u Budimpešti, a završava u Sisku. Prema njegovim riječima, kruzer je specijalno konstruiran s gazom od 1,2 metra, dužinom od 82 metra i širokim trupom te može ploviti po mnogim europskom rijekama unatoč niskom vodostaju. Na putovanjima od Beograda do Siska pomažu mu lokalni piloti koji poznaju riječne tokove.

- Na brodu su uglavnom umirovljenici iz Švicarske, Belgije, Nizozemske i skandinavskih zemalja. Nakon razgledavanja grada i slobodnih aktivnosti, plovidbu nastavljamo dalje k Sisku i ovisno o vodostaju uživat ćemo u plovidbi do Siska - rekao je kapetan Volker. Nakon isplovljavanja iz Budimpešte, nakon što su stali i obišli Kopački rit, Osijek, Vukovar, Ilok, Novi Sad, Beograd i Srijemsku Mitrovicu, kruzer je stigao u Brčko.

Član Upravnog odbora Turističke organizacije Distrikta Brčko Aleksandar Đurić dočekao je turiste i poželio im dobrodošlicu, potvrdivši još jednom da rijeka Sava ima potencijal za razvoj riječnog turizma. Najveća europska kompanija za kružna putovanja Cruise Europe iz Pariza jednom godišnje tijekom travnja organizira 11-dnevno krstarenje Dunavom i Savom koje se završava u Sisku i zbog toga je jedinstveno jer je to zasad jedini turistički kruzer koji plovi Savom do Siska.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije