Ljubuški dobio jedinstvenu solarnu klupu u vrijednosti od 10.000 KM

Pametna klupa ljubuški
Foto: Jabuka.tv
1/2
21.02.2024.
u 20:06

Pametna klupa koja je u potpunosti solarna omogućit će stanovnicima ovoga grada napajanje elektronskih uređaja, ali i pružiti besplatan pristup Internetu

Tvrtka EOS Matrix u srijedu je donirala Gradu Ljubuškom solarnu klupu u vrijednosti od 10.000 KM. Ona neće samo krasiti igralište kod Osnovne škole Marka Marulića, u središtu Ljubuškog, nego će ovaj prostor učiniti funkcionalnijim i praktičnijim okruženjem.

Uz mjesto za predah, jedinstvena pametna klupa koja je u potpunosti solarna omogućit će stanovnicima ovoga grada napajanje elektronskih uređaja, ali i pružiti besplatan pristup Internetu. Također, opremljena je sa 4 USB priključka te beskontaktnim punjačem na sjedećoj površini, što je posebno zanimljivo, piše Jabuka.tv.

- Zadovoljni smo što smo ispred kompanije EOS Matrix u prilici pokloniti ovu solarnu klupu predstavnicima Grada Ljubuškog, ali i prije svega stanovnicima Ljubuškog. Radi se o prvoj crvenoj Gecko City solarnoj klupi u svijetu. S time želimo poslati poruku društvene odgovornosti, da je jako važno da sve kompanije koje su uspješne jedan dio svog profita vraćaju zajednici u kojoj posluju. Također, ovim putem želimo skrenuti pažnju na važnost obnovljivih izvora energije, kao i odgovornog korištenja resursa, kazao je direktor EOS Matrix u BiH Petar Mrkonjić.

Primopredaji je uime gradonačelnika Vedrana Markotića nazočio savjetnik gradonačelnika za gradski razvoj Antonio Radić koji je prenio njegovu poruku.

- Solarna klupa za Grad Ljubuški predstavlja važan korak ka stvaranju javnih prostora koji prevladavaju norme funkcionalnih, i ulaze u zonu modernih, održivih prostora. Ove kvalitete su sve važnije u ovom digitalnom vremenu, koje nam uzima dosta vremena ali istovremeno pruža mogućnost da radimo od bilo kuda, da komuniciramo u realnom vremenu i uz kamere sa svojim obiteljima i prijateljima, a i poslovnim suradnicima.

Upravo stoga i mi, u Gradu Ljubuškom, potpomognuti partnerstvom s privatnim sektorom, danas kompanijom EOS Matrix BiH, bliži smo ostvarenju naših ciljeva u modernizaciji grada i stvaranju okruženja koje će biti korisno i za građane, poruka je gradonačelnika Markotića.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije