izveden složeni operativni zahvat

Liječnici u UKC-u RS uspješno odstranili gigantski tumor težak 23 kg

operacija
15.08.2023.
u 09:12

"Operativni zahvat je trajao je dva i pol sata i završen je uspješno", rekli su iz Univerzitetskog kliničkog centra

Liječnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma.  

Kako su naveli iz UKC-a RS, pacijentica mlađe životne dobi javila se liječniku zbog rasta stomaka unatrag tri mjeseca, te je upućena u UKC iz Opšte bolnice Prijedor prošli tjedan.

"Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala kirurško zbrinjavanje. Operativni zahvat je trajao je dva i pol sata i završen je uspješno", rekli su iz Univerzitetskog kliničkog centra, prenosi BHRT.

Dodali su kako se pacijentica nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja.

Složeni operativni zahvat izveli su specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije