kobne greške

Liječnici pogriješili četiri puta u slučaju smrti 18-mjesečne Mije

'11.04.2012., Zagreb - Roditelji tragicno preminule Mije Antunovic, Dijana i Ivan, krive lijecnike za niz propusta prilikom hitne intervencije prilikom koje je dijete prebaceno u krivu bolnicu. Photo:
'Borna FIlic/PIXSELL'
27.04.2012.
u 11:48

U postupku medicinskog zbrinjavanja djevojčice došlo je do organizacijskih, tehničkih i proceduralnih propusta koji su uvelike produljili vrijeme zbrinjavanja

Liječnici su u slučaju 18-mjesečne Mije Antunović pogriješili četiri puta, kaže se u izvješću povjerenstva ministarstva koje donosi Jutarnji list. Mia je 6. travnja preminula zbog gušenja, odnosno potpunog začepljenja desne i nepotpunog začepljenja lijeve dušnice.

U izvješću povjerenstva piše da je nakon pregledavanja opsežne dokumentacije zaključeno kako je u postupku medicinskog zbrinjavanja djevojčice došlo do organizacijskih, tehničkih i proceduralnih propusta koji su uvelike produljili vrijeme zbrinjavanja, a to je moglo utjecati na ishod liječenja djeteta.

Prvi propust napravila je dežurna liječnica koja je primila malenu Miju u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć grada Zagreba. Drugi je propust napravio medicinski tehničar, a u trećem propustu pogrešno je procijenjen stupanj hitnosti. Četvrti propust učinjen je u KB Merkuru.

Više pročitajte ovdje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

I7
ivan-73
14:12 27.04.2012.

jadni bosanci nigdje nisu dobro došli

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije