Kuprešaković s časnikom za vezu Frontexa o borbi protiv kriminala

22.05.2024.
u 16:21

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u posjet časnika za vezu Frontexa za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju sa sjedištem u Beogradu Bogdana Živaljevića. Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u okruženju i razmijenili su iskustva te informacije u kontekstu pregovora između BiH i EU o operativnim aktivnostima koje provodi Frontex, priopćeno je iz GP-a BiH. Ravnatelj Kuprešaković zahvalio je časniku Živaljeviću na otvorenosti za suradnju koja je iznimno važna za zemlje okruženja te istaknuo da se BiH posljednjih godina intenzivno bori protiv kriminalnih skupina u vezi s kaznenim djelima krijumčarenja i trgovine ljudima.

- Granična policija kontinuirano radi na suzbijanju nezakonitih migracija i presijecanju lanca kriminalnih skupina, a uspješna suradnja na državnoj i na međunarodnoj razini jedan nam je od glavnih strateških ciljeva. Frontex je danas najzaslužniji za sigurnost i funkcionalne vanjske granice te Bosna i Hercegovina treba njihovu potporu u borbi protiv prekograničnog kriminala, a iskreno se nadam i vjerujem da ćemo to i ostvariti - istaknuo je Kuprešaković.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?