Susret uredništva

Knjiga o nunciju će se prevoditi na talijanski

Uredništvo
28.05.2012.
u 10:11

Iako odlazi u Zagreb, od papinskog izaslanika se moli zagovor za državu BiH i najmalobrojniji narod

Novoimenovani nuncij u Hrvatskoj, nadbiskup Alessandro D’Errico priredio je u sarajevskoj rezidenciji prijam za članove organizacijskog odbora i uređivačkog kolegija knjige ‘In honorem Alessandro D’Errico apostolski nuncij u BiH’. Bio je to i svojevrsni oproštaj s nuncijem koji je šest godina proveo u BiH. Direktor i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković je papinskoga izaslanika darivao posebnim Nuncijevim vinom i grbom D’Erricova imenovanja na kojemu još piše nunciju Hrvata te drvenom bukarom.

Prigodni darovi

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović ovom je prigodom uručio statuu posljednje bosanske kraljice Katarine Vukčić Kosača, dok je predstavnik Styria group darovao nunciju pribor za pisanje sa željom da u Zagrebu bude u mogućnosti potpisivati važne sporazume. Prof. dr. Nevenko Herceg, koji je bio na čelu organizacijskog odbora za izradu knjige uručio je nunciju prikladnu sliku sa stećcima koji simboliziraju stoljetnu povezanost ovdašnjih ljudi s kršćanstvom i Svetom Stolicom. Istodobno, nuncij je svim sudionicima ovoga prijateljevanja darivao prikladne medaljone s likom pape Benedikta XVI i pokojnog Ivana Pavla II.

Novi pothvat

Nuncij D’Errico je istaknuo kako je knjiga koju su zajednički objavili Styria i Večernji list iznimno dobro primljena u Vatikanu i drugdje gdje je imao prigodu razgovarati sa svećenicima, crkvenim službenicima i brojnim prijateljima. Posebno je značajno to što je već sada postala svojevrstan udžbenik za razumijevanje odnosa Svete Stolice i Balkana, a napose BiH. Papinski izaslanik iznio je inicijativu da se knjiga prevede na talijanski jezik što je pozdravljeno te je izražena spremnost potpore novome iskoraku. Tijekom trosatnog susreta izraženo je zadovoljstvo plodovima rada apostolskog nuncija uz očekivanje da i dalje bude od posebne skrbi za državu BiH i Hrvate katolike što bi trebalo biti sastavni dio drugog izdanja knjige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?