znenadna promjena vremena

Kiša i olujni vjetar temperature u BiH snizili za 20 °C

16.07.2016., Split - Zbog vremenskih nepogoda, organizatori Ultra Europe festivala odlucili su kompletno otkazati raspored programa izvodjaca za prvi dan. Partijaneri se nisu dali obeshrabriti pa su nakon provoda po gradskim klubovima zoru docekali budni.
17.07.2016.
u 07:00

Promjena vremena koja je zahvatila našu regiju preko noći je vrelo ljeto pretvorila u pravu jesen s kišom, olujnim vjetrom i drastičnim padom temperature. Nakon što je se proteklih dana živa u termometru već približavala 40 stupnjeva, jučer ujutro u 8 sati na Bjelašnici su izmjerena samo tri stupnja. Istina da je riječ o planini, ali i u gradovima je mjerena dvostruko niža temperatura u odnosu na prethodne dane. Uz kišu koja je u petak poslijepodne padala u gotovo cijeloj BiH, Hercegovinu je pogodila i jaka bura koja je lomila grane pa čak i rušila stabla te nanijela veliku štetu poljoprivrednim kulturama. Civilna zaštita je u petak izdala upozorenje od mogućih izlijevanja manjih potoka, dok s većim rijekama problemi nisu očekivani. Pa su tako vodostaji svih vodotoka u FBiH jučer bili u normalnim okvirima i nema opasnosti od izlijevanja iz korita, navodi se u redovitom izvješću FUCZ-a. Na području Posavske županije vodostaj Save je u laganom porastu duž cijelog svog toka. Na području ZDŽ-a u općini Zavidovići vatrogasci su intervenirali zbog prijeteće poplave jedne trgovine, uslijed čega su izvršili pročišćavanje postojećih odvoda. Prema prognozama FHMZ-a, danas će u Bosni biti pretežito oblačno vrijeme, prijepodne s kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslijepodne ili navečer slabih oborina može biti još u središnjim i istočnim područjima. U drugom dijelu dana u Krajini bit će smanjenje naoblake, a u ostatku Bosne u večernjim satima ili u noći s nedjelje na ponedjeljak. U Hercegovini se očekuje uglavnom umjereno oblačno vrijeme, na sjeveru, prijepodne moguć slab pljusak, a poslijepodne na istoku i jugoistoku. Očekivana količina oborina od 5 do 10, u središnjoj i SZ Bosni, lokalno, od 15 do 30 l/m2. Jutarnje temperature bit će od 11 do 16, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 28 °C. Kiša se u Bosni očekuje i sutra dok će u Hercegovini biti sunčano s temperaturama do 31°C. Već u utorak sunčano će biti u cijeloj BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?