pripazite

Kardiolog upozorava: Ovo je suptilni simptom koji može ukazivati na srčane bolesti

srčani udar, infarkt
shutterstock
17.04.2024.
u 20:35

Kad je u pitanju zdravlje našeg srca, nikad ne možemo biti dovoljno oprezni. 

Stoga je kardiologinja dr. Shannon Winakur otkrila jedan simptom koji mnogi ljudi ignoriraju, a koji bi mogao ukazivati na srčane probleme ili bolesti, pie Index.

Tvrdi da je jedan simptom, koji mnogi ne shvaćaju dovoljno ozbiljno, nelagoda u prsima. Napominje da se ovaj simptom može činiti bezopasnim, ali je znak da bismo trebali posjetiti kardiologa.

Dr. Winakur ističe kako se nelagoda u prsima često može zamijeniti s probavnim smetnjama, a zapravo može biti simptom bolesti srca. “Imala sam pacijente i članove obitelji koji su vjerovali da imaju ‘lošu probavu’, ali im je dijagnosticiran srčani udar nakon što su potražili liječničku pomoć zbog simptoma”, rekla je dr. Winakur za Parade.

Objašnjava da je nelagoda u prsima klasičan simptom bolesti srca te je posljedica začepljenja srčanih arterija.

Također, dodaje da pacijenti, nažalost, ne prežive uvijek ove “skrivene srčane udare”, zbog čega je uvijek najbolje biti siguran i obratiti se svom liječniku kada osjećamo da nešto nije u redu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije