Sarajevo Tower

Kako će izgledati 26-spratnica koja će promijenit izgled Sarajeva

zgrada
Foto: izgled objekta
07.04.2015.
u 15:04

U Sarajevu je danas prezentiran projekt izgradnje stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower koji predstavlja zajedničku investiciju domaće i kuvajtske kompanije

Naime, riječ je o investiciji od 100 milijuna konvertibilnih maraka koju će bh. ANS Drive podijeliti sa kuvajtskom kompanijom Smart Invest. Zgrada će imati 26 katova ili 30-ak etaža, a prema riječima izvršnog direktora Smart Investa Elvedina Mahmutovića riječ je o objektu koji će biti "pravi mali grad u gradu". "Svjedoci smo kako se pojavljuje veliki broj investitora koji su zainteresirani za turizam i građevinarstvo, a ovaj projekt je nastavak tog trenda. Nije mala stvar da zemlja poput BiH privuče veliki interes za investicije", rekao je Mahmutović. Direktor kompanije ANS Drive Asmir Dževlan rekao je kako će izuzetno poznata lokacija u gradu nakon izgradnje Towera u potpunosti promijeniti izgled. "Uz to, Sarajevo Tower će promijeniti i izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada. Rok za izgradnju je 24 mjeseca, cijene kvadrata stanova kretat će se od 1.850 KM, a prodaja će početi uskoro", rekao je Dževlan. Sarajevo Tower, koji će biti smješten u samoj blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 76.000 kvadratnih metara, sa 334 stambena objekta i fleksibilnim sustavom koji odobrava prepakiranje objekata u zavisnosti od potreba tržišta. Zgrada će imati 507 parking mjesta, 7.223 kvadratnih metara poslovnih prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekat je, kako tvrde investitori, u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva. Dušan Jovanović, glavni projektant Sarajevo Towera, naglasio je kako će sami stambeni prostor u zgradi zauzimati oko 60.000 kvadratnih metara. "Zgrada će imati dva prilaza za građane i jedan specijalni cestovni pristup iz Kolodvorske ulice. Tri etaže će biti podzemne od kojih će dvije biti garažne, a jedna će sadržavati i hipermarket. Prizemlje i dva kata bit će poslovni, a ostali katovi bit će stambeni“, kazao je Jovanović. Zgrada će imati čak osam brzih dizala koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva terenta dizala. Zanimljiva je i činjenica kako će na 25. i 26. katu biti smješteni etažni stanovi sa vrtovima i pogledom na grad. Početak radova zakazan je za kraj travnja, a završetak se očekuje na proljeće 2017. godine.

Komentara 1

EN
enaenesena
14:23 09.04.2015.

samo vi izgradjujte sarajevo ostala bih i ne postoji i za vrijeme rata a i sada sve se u sarajevu istopi i nestane

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije