NAPREDAK

Jozo Čuljak nakon četiri dana skinut s respiratora

helikopter
Stojan Lasić
19.08.2010.
u 07:52

Vera Čuljak nam je potvrdila da je njezin sin skinut s respiratora te da sada diše bez pomoći aparata

Jozo Čuljak je skinut s respiratora te samostalno diše. Ovu informaciju nam je jučer potvrdila njegova majka Vera koja i dalje uz svoga sina provodi vremena koliko god je to moguće. - Liječnici kažu da je Jozo bio kritično te kako su trenutno zadovoljni time kako se trenutno oporavlja. Skinut je s respiratora i svi se nadamo da će se i dalje nastavljati oporavljati - rekla nam je jučer Jozina majka Vera.

Napominjemo, šesnaestogodišnji Jozo Čuljak iz Širokog Brijega u subotu je hitno iz Mostara hrvatskim vojnim helikopterom prebačen u Split, a zatim vladinim zrakoplovom u Zagreb kako bi bio podvrgnut operativnom zahvatu jer je imao izljev krvi na mozak. Spektakularna akcija koju je vodio državni vrh Hrvatske i BiH rezultirala je spašavanjem ovog mladog života, a trebat će još nekoliko mjeseci kako bi se ovaj dječak u cijelosti oporavio. Inače, hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u kojem izražava veliku zahvalnost za sve ono što su hrvatske vlasti uradile kako bi se spasio dječak iz Širokog Brijega. Također, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio je javnu zahvalu u povodu akcije spašavanja dječaka.

Zahvala je upućena direktoru Federalne direkcije za zračni promet Amadeu Mandiću, kao i izvršiteljima, zatim vlasniku kompanije Vip Aviation d.o.o. Mostar Vanji Pešutu, koji je osigurao zrakoplov i bio spreman prevesti dječaka, kao i direktoru i voditelju prometa Zračne luke Mostar, Marinu Raspudiću i Predragu Zovki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?