Summit 100

Jedinstveno tržište prava je prilika za konkretne ekonomske poteze

summit 100
Anadolija
27.05.2016.
u 16:12

BiH je prvi put domaćin jednom ovakvom skupu, gdje sudjeluju biznis lideri iz regije, ali i svijeta

Peti po redu Summit 100 biznis lidera Jugoistočne Europe svečano je otvoren danas u Sarajevu. Nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, BiH je prvi put domaćin jednom ovakvom skupu, gdje sudjeluju biznis lideri iz regije, ali i svijeta.

Specijalni gost ovogodišnjeg Summita je Kari Kahiluoto, predsjednik Nordijskog vijeća ministara, odnosno tijela koje regulira međusobnu ekonomsku suradnju nordijskih zemalja, piše Klix.

Kahiluoto je predstavio pozitivnu praksu ekonomske suradnje nordijskih zemalja, što može poslužiti kao primjer i zemljama regije.

"Dvije najvažnije činjenice koje su rezultat nordijskog uspjeha su kvaliteta i slobodna mobilnost, odnosno pokretljivost i suradnja bez granica", poručio je Kahiluoto.

On je govorio i o važnosti brandinga u poslovanju te da regija Jugoistočne Europe to može iskoristiti zbog zajedničke prošlosti.

Jedinstveno tržište od 25 milijuna ljudi u Jugoistočnoj Europi prava je šansa za konkretne ekonomske poteze, a najviše na polju energetike i turizma, na čemu je i naglasak ovogodišnjeg Summita.

Organizatori Summita pod motom "Dogovor za novo doba" su ASA grupacija i BBI banka, a među sudionicima su biznismeni i lideri iz brojnih tvrtki svijeta poput Atlas fondacije, Deloittea, Boston consulting grupe, tu je i Srpska asocijacija menadžera, kao i domaći biznismeni.

Cilj Summita je usuglasiti zajedničke ciljeve i programe djelovanja ekonomske suradnje regije, kao jedinstvenog tržišta na globalnoj razini.

Summit je otvorio direktor BBI banke Amer Bukvić kazavši kako je cilj Summita generiranje pozitivne energije u regiji.

"Biznismeni su katalizatori promjena. Ovaj Summit je prethodnih godina ostvario značajne rezultate. Naša je obveza da osiguramo bolju budućnost u regiji za generacije koje dolaze", poručio je Bukvić na otvaranju Summita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije