Online sigurnost

Jedan program čini vaše računalo jako podložnim napadima

racunalo
28.04.2016.
u 14:13

Stručnjaci upozoravaju da je QuickTime najlakši način da hakeri upadnu u vaše računalo, i to bez pretjeranog "znojenja", i da je vaše računalo jako podložno tome, ukoliko ovaj player imate instaliran u listi programa

Ukoliko koristite neki od Appleovih računara, nema razloga da čitate dalje, no ako ste i dalje fan standardnih PC računala ili laptopa, dobro obratite pažnju - tiče se vaše online sigurnosti.

Naime, kompanija Apple je već davno prestala na sve načine updateovati QuickTime video player, i opcijama koje on nudi - te se taj program sada uglavnom nalazi na računalima koje pokreće Microsoft.

Stručnjaci upozoravaju da je QuickTime najlakši način da hakeri upadnu u vaše računalo, i to bez pretjeranog "znojenja", i da je vaše računalo jako podložno tome, ukoliko ovaj player imate instaliran u listi programa.

Najlakši način da riješite problem je dobro, staro, potpuno brisanje QuickTimea i svih njegovih sadržaja s računala, kako ne biste došli u situaciju da kasnije muku mučite s raznim bugovima, ili nečim mnogo gorim.

Da biste uklonili QuickTime potrebno je samo otići na listu programa, naći folder QuickTime i denistalirati QucikTime aplikaciju što je mogućnost koja se nalazi među ponuđenima.

Softver bi automatski trebao izbrisati sve, i tako vas na neki način spasiti svega onoga što bi se moglo dogoditi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?