Izetbegović - Corrias

Jačanje regionalne suradnje presudno za stabilnu i prosperitetnu budućnost

izetbegovic
19.05.2016.
u 18:53

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je veleposlanika Republike Italije u BiH Ruggera Corriasa.  Veleposlanik Corrias prenio je pozdrave predsjednika Italije Sergia Mattarelle, koji će kao počasni gost nazočiti sastanku čelnika Brdo-Brijuni procesa, a koji će biti održan u Sarajevu 28. i 29. svibnja, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim tijekom priprema za ovaj značajan
događaj.

Sugovornici su se složili da je jačanje regionalne suradnje među državama regije od presudnog značaja za stabilnu i prosperitetnu budućnost, te da će sastanak čelnika Brdo-Brijuni dati dodatni zamah tom procesu.

Bilo je riječi i o predstojećim koracima BiH na planu integracije u EU. Veleposlanik Corrias je naglasio značaj što žurnijeg ispunjavanja dva ključna preduvjeta za dobijanje upitnika EU: prilagodba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i uspostava funkcionalnog sustava koordinacije.

Predsjedatelj PBiH Izetbegović je g. Corriasa informirao o aktualnom stanju i naporima koje BiH ulaže u ispunjavanje ovih uvjeta, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?