procedura usvajanja

Institucije BiH do 12. veljače trebaju dostaviti svoje prijedloge za proračun

proračun
08.02.2024.
u 07:27

Nacrt proračuna institucija BiH za ovu godinu još nije upućen u proceduru usvajanja, koja podrazumijeva “prolazak” kroz Vijeće ministara BiH, zatim Predsjedništvo BiH i na kraju Parlamentarnu skupštinu BiH.

Na pitanje Faktora o nacrtu proračuna, iz Ministarstva financija i riznice BiH odgovoreno je kako se čekaju institucije BiH da eventualno dopune svoje prijedloge financiranja jer će proračun za ovu godinu biti veći za 40 milijuna KM u odnosu na prošlu.

- Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine 23. siječnja 2024. godine usvojilo je globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2024. - 2026. godine, kojim je institucijama BiH utvrđen okvir za financiranje u iznosu od 1,35 milijardi KM, što je u odnosu na 2023. godinu više za 40 milijuna KM. Slijedom ove činjenice, proračunskim korisnicima je dostavljena dopuna naputka za dodjelu sredstava iz proračuna za 2024. godinu, kojom se traži da institucije Bosne i Hercegovine analiziraju dostavljeni zahtjev za proračun 2024. godine, da ga usklade s eventualno novim prioritetima, vodeći računa o racionalnom planiranju, te dostave tražene podatke Ministarstvu financija i riznice BiH najkasnije do 12. veljače - naveli su iz Ministarstva financija.

- U skladu s navedenim, preuranjeno je govoriti o pojedinačnim stavkama proračuna, posebno imajući u vidu da je ustavni predlagač Predsjedništvo BiH, a konačno ga usvaja Parlamentarna skupština BiH - dodaju iz Ministarstva financija i riznice. (ri) •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije