ČOVIĆ - LJUBIĆ

HRVATSKU KOALICIJU neće ugroziti foteljaši

hdz
VL FOTO
03.11.2011.
u 09:43

Dužnosnici dva HDZ-a vrlo brzo su riješili ‘problem’ Mostara, no o središnjoj Bosni razgovaralo se cijeli dan

Predsjednici dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini Dragan Čović i Božo Ljubić izjavili su jučer u Mostaru da će dvije stranke biti zajedno u vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji nakon što je došlo do zastoja u međusobnim pregovorima oko raspodjele pozicija između čelništava županijskih odbora.

Nema zapreka

“Uvjeren sam da ćemo do kraja tjedna imati ustrojenu vlast u Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Ne postoji fotelja ili osoba koja može ugroziti projekt dva HDZ-a i naše zalaganje da izborimo jednakopravan status u BiH, osobito Hrvata u središnjoj Bosni”, rekao je Čović nakon susreta s Ljubićem i županijskim odborima stranaka sa sjedištima u Mostaru i Travniku. 
Dodao je da će dvije vodeće hrvatske stranke, HDZ BiH i HDZ 1990., biti zajedno u vlasti na svim razinama od općina do države. 
“Apsolutno ćemo mi biti na vlasti zajedno na svim razinama od županije do države, a kasnije i u svim općinama u BiH. Imamo ambicije biti na vlasti u 22 općine nakon sljedećih općinskih izbora”, dodao je predsjednik HDZ-a BiH. 
Ljubić je dodao da “ni u kojem slučaju fotelje ne smiju biti zapreka i ugroziti sporazum” o zajedničkom nastupu u vlasti i ustavnim promjenama. Prema njegovim riječima, nakon posljednjih izbora dvije stranke koje su izraz legitimne političke volje Hrvata bi trebale zajednički ustrojiti vlast i tako potvrditi svoje dobre odnose. 
Nakon susreta u Središnjici HDZ-a BiH, čelnici županijskih organizacija bili su suzdržaniji u ocjenama oko zajedničkog sudjelovanja u vlasti. 
“Vjerujem da hoće. To ćete vidjeti na sjednici županijske skupštine središnje Bosne. Ovo je dugotrajan proces”, rekla je predsjednica HDZ-a BiH u središnjoj Bosni Lidija Bradara, dok predsjednica Županijskog odbora HDZ-a 1990. Slavica Josipović nije željela davati izjave za javnost. 
U Hercegovačko-neretvanskoj županiji čelnici dva HDZ-a Denis Lasić i Mate Lasić istaknuli su da će ove dvije stranke činiti hrvatski blok u županijskoj Vladi.
Županijske organizacije HDZ-a 1990. sa sjedištima u Mostaru i Travniku ranije su najavile da su spremne biti u oporbi ukoliko se ne uvaže njihovi zahtjevi oko sudjelovanja u vlasti.

Cjelodnevni razgovori

Sinoć su održane sjednice županijskih odbora dva HDZ-a u Mostaru i Vitezu. Nakon toga zajednički su razgovarali predstavnici HDZ-a 1990. 
i HDZ-a BiH. Vlast u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji uz dva HDZ-a trebaju uspostaviti dvije vodeće bošnjačke stranke SDP BiH i SDA. Sjednica Skupštine SBŽ-a na kojoj se treba izabrati nova Vlada 13 mjeseci nakon izbora u BiH treba se održati sutra, dok bi se nova Vlada u HNŽ-u trebala potvrditi na sutrašnjoj sjednici županijske Skupštine.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:49 03.11.2011.

Tako vas volim Hrvatska bracho. Samo jedinstveni se mozete oduprijeti mudzahedinima, islamistima, talibanima i inima!

OL
oluja1995
13:33 03.11.2011.

cienfuegos,podpisujem tvoj komentar do zadnje riječi i tvrdim isto to da samo jedinstveni možemo naprijed,boriti se sa svim zlima koja nas ugnjetavaju i žele naš nestanak.Neka nam živi Hrvatska sloga i vjera u Boga.Bog i Hrvati.

DA
daniele
13:52 03.11.2011.

Jedini spas za vas HDZ-ovske fasiste je da se poklonite zemlji bosni. Sve ostalo vam ne ide u prilog jer bez vas se moze. Federalna vlada je cisti primjer toga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?