ISTRAGA U TIJEKU

Hrvat u Njemačkoj pronašao neobičan paket ispod sjedala u vlaku pa ga predao policiji

Autori: Vecernji.ba, Fenix
31.01.2022.
u 15:11

Muškarac je kazao kako ne može imenovati niti jednog mogućeg vlasnika jer je vlak već bio prazan kada su ga krenuli čistiti.

Čisteći vlak u Njemačkoj, Hrvat (50) je u subotu navečer, 29. siječnja, pronašao nekoliko kilograma ilegalne pirotehnike. Vlak ALEX, kojeg je čistio, prometovao je iz Češke u München.

Petarde koje su inače zabranjene u Njemačkoj, pronašao je ispod sjedala u vlaku. Paket težak oko tri kilograma predao je službenicima Inspektorata savezne policije Münchena koji su ga zaprimili i osigurali, navodi Fenix magazin

Muškarac je kazao kako ne može imenovati niti jednog mogućeg vlasnika jer je vlak već bio prazan kada su ga krenuli čistiti. 

Riječ je o 167 komada petardi bez ovjere, a koje su navodno ilegalno unesene. Savezna policija istražuje kršenja Zakona o eksplozivima.

Pirotehnika iz inozemstva često ne zadovoljavaju zakonske sigurnosne zahtjeve i njihov eksplozivni učinak je nepredvidiv. Ako nedostaju upozorenja i testne oznake CE ili BAM, one nisu dopuštene u Njemačkoj.

Uvoz i posjedovanje su također zabranjeni. Tko ne udovoljava zahtjevima, može očekivati kaznenu prijavu zbog kršenja Zakona o eksplozivima, priopćila je policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije