Zvizdić-Hahn

Hahn: Što prije objaviti rezultate popisa u skladu sa zakonom i preporukama EUROSTAT-a

Zvizdic-Hahn
10.05.2016.
u 16:35

Zvizdić je istaknuo snažnu opredjeljenost BiH za nastavak reformskih procesa s ciljem dobivanja kandidatskog statusa do kraja 2017. godine

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Strazburu s europskim komesarom za susjedstvo i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom s kojim je razgovarao o ispunjenju preostalih uvjeta za dobivanje kandidatskog statusa do kraja 2017. godine.

Zvizdić je istaknuo snažnu opredjeljenost Bosne i Hercegovine za nastavak reformskih procesa s ciljem dobivanja kandidatskog statusa do kraja 2017. godine. Rekao je da će vlasti svih razina u BiH uložiti dodatne napore u nastavak reformskih procesa i ispunjavanje najvažnjih uvjeta kako bi Vijeće EU moglo razmotriti zahtjev BiH za članstvo s pozitivnim ishodom.

Komesar Hahn je rekao da je potrebno u narednom razdoblju izraditi i usvojiti sektorske državne strategije u oblastima transporta i energije koje odražavaju cjelodržavne prioritete.

Tijekom susreta razmjenjena su mišljenja o popisu stanovništa. Hahn je istaknuo da je potrebno što prije objaviti rezultate u skladu sa zakonom i preporukama EUROSTAT-a.

Zvizdić je informisao Hahna o statusu ključnih uvjeta za nastavak europskih integracija. Izrazio je uvjerenje da će svi politički akteri u BiH pokazati dozu odgovornosti prema povijesnoj prilici koju imamo pred sobom kako bi se ispunili preostali uvjeti EU, što bi u konačnici rezultiralo dostavljanjem Upitnika Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije