OBRAT

Grobar izgubio tri prsta u Mostaru, a Partizan plaća!?

partizan
Zoran Grizelj
30.09.2010.
u 08:27

Zastupnici Andrije Velisavljevića zatražili odgodu od 20 dana, dokad bi FK Partizan trebao namiriti štetu

Na Općinskom sudu Mostar jučer je odgođeno ročište zbog tužbe koju je podnio navijač beogradskog Partizana Andrija Velisavljević, stolar iz Čačka, i to nakon više od tri godine od incidenta na utakmici Zrinjski - Partizan, kada je uslijed topovskog udara ostao bez tri prsta te za to naknadno okrivio HŠK Zrinjski i MUP Hercegovačko-neretvanske županije. Međutim, Grobarovi zastupnici su zatražili odgodu od 20 dana, pa je novo ročište zakazano za 19. listopada, dokad bi FK Partizan trebao namiriti štetu (!?).

Naime, taj klub je navodno izrazio nakanu isplatiti traženu štetu svome navijaču, što je obrat u čitavom sporu i svojevrsno priznanje krivnje. Prema riječima odvjetnika Nine Gvozdića, koji zastupa HŠK Zrinjski, u toj tužbi Velisavljević je zatražio nadoknadu u iznosu od 26.700 maraka i doživotnu mjesečnu rentu od po 400 KM, počevši od 19. srpnja 2007. godine, kada su se i dogodili neredi na stadionu i okolnim mostarskim ulicama. Netko je, kako tvrdi Čačanin, bacio suzavac-bombu na skupinu Partizanovih navijača, koji je pao na njegovo rame.

Pokušavajući odbaciti pirotehničku napravu, ona mu je i pukla u ruci. U svom tužbenom zahtjevu zaključuje kako je ostao trajno nesposoban, jer su mu umanjene opće životne aktivnosti od 30 posto. S druge strane, odgovor na ovu tužbu sudu je podnio odvjetnik Nino Gvozdić, zastupnik Zrinjskog, ističući kako je riječ o neosnovanom zahtjevu budući da, uz ostalo, nije navedeno ni točno mjesto radnje. Imajući u vidi da se radi o stranom državljaninu, odvjetnik Gvozdić je zatražio i aktonsku kauciju- položno osiguranje troškova u iznosu od 5000 maraka.

Podsjetimo, te je noći više od 25 policajaca ozlijeđeno u neredima koji su na stadionu Bijeli brijeg trajali tijekom i poslije nogometne utakmice Kupa UEFA-e. Jednom sarajevskom ispomoćnom policajcu je, pak, polomljena noga kad ga je navijač pogodio šahtom. Ostali su uglavnom stradavali pod kišom kamenja. S druge strane, ozlijeđeno je i desetak navijača FK Partizan, među kojima je Andrija Velisavljević izgubio prste od pirotehničke eksplozije topovskog udara. Htio ju je navodno baciti na policiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije