MELODIJE MOSTARA

Grand Prix dodijeljen klapi ‘Hrvoje’ 
i autorskom dvojcu Boban - Kozina

Melodije Mostara
Stojan Lasić
07.04.2013.
u 12:47

Melodije Mostara i ovaj put su ispunile očekivanja pravih ljubitelja dobre glazbe

Prvu nagradu stručnog žirija, Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, pripalo je pjesmi “Sto godina skupa” u izvođenju mostarske klape ‘Hrvoje’. Zanimljivo da je stihove Željka Kozine uglazbio Ranko Boban, a autorski dvojac Boban - Kozina proslavio se s kultnom hercegovačkom pjesmom “Hercegovina u srcu”. Publika u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, u kojoj je održana finalna večer 19. izdanja Melodija Mostara, burno je zapljeskala pri izvođenju refrena ove skladbe koja će svakako postati veliki hit, a u budućnosti jedan od evergreena. Članovi klape ‘Hrvoje’ bili su oduševljeni odlukom ocjenjivačkog suda i reagiranjem publike u dvorani pa su pobjedničku skladbu zapjevali s publikom i u predvorju Kosače.

Brojne nagrade

- Ova pjesma i izvedba spada uz red najkvalitetnijih klapskih ostvarenja – kazao nam je Nenad Vilović, umjetnički direktor Melodija Mostara. S njim se slaže i Ivo Amulić, prvi glas splitske klape Rišpet, koju je osnovao Pero Kozomara, poznati skladatelj najvećih klapskih hitova. Prva nagrada publike pripala je Bruni Bakoviću za pjesmu “Ženit ću se”.

- Pjesma je nastala iz duše, otpjevao sam je iz srca, a nikako nije svatovska “namjenska”. No, vjerujem da će se pjevati u ovdašnjim svatovima – kazao je Bruno Baković, Duvnjak iz Njemačke.

Jasmin Fehrić dobitnik je druge nagrade ocjenjivačkog suda za pjesmu “Šugavo vrijeme”, a Ivanu Mikuliću pripala je druga nagrada publike za skladbu “Braća po kamenu”. I ova Mikulićeva pjesma, koji je uglazbio Ninčevićeve stihove ove skladbe, svakako će postati hit među Hercegovcima u domovini i svijetu. Treću nagradu ocjenjivačkog suda osvojio je Ivo Amulić s pjesmom “Rusula roza”, a treću nagradu publike Nikola Mihaljević – Čupo koji je otpjevao pjesmu “Hercegovačka balada”. Žanamari&J’Animals dobitnici su nagrade za interpretaciju, a skladba “Sanjam” u izvođenju Zorana Jelenkovića nagrađena je za najbolji aranžman koji je uradio Kristofer Josip Jurjević. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uručio je posebno priznanje Slovenki Tanji Žagar koja je otpjevala pjesmu “Zaljubljena u život”. Nagrada za najbolju glazbu pripala je pjesmi “Kad sam s tobom, tuga prestaje” koju je izveo Alen Slavica, a skladao Darko Kalogjera. Dean Dvornik dobio je još jednu nagradu, onu za najbolje stihove pjesme “Što ćeš mi sad”, nagrada dijaspore pripala je Macao Bandu za pjesmu “Momačka večer”, a Mostarcu Zdravku Krtaliću – Pipi za koreografiju. Žanamari&J’Animals oduševili su nastupom u show programu, a program su vodili Maja Miralem i Dean Kukrić, uz izravan prijenos na BHTV-u.

Pozitivna energija

Bilo je živo na dojmljivoj sceni u Kosači, ali i u back stageu. Žanamari Lalić kazala nam je da joj album dobro ide, da je nastup na Melodijama Mostara odabrala kao najbolji način da se predstavi publici u BiH. U lipnju izlazi s novim singlom i TV spotom. Dogovorene su nove suradnja, ali i nastupi. Tako je Alen Slavica s menadžerom Pepom Grizeljem i Slavenom Sesarom ugovorio nastup 4. svibnja u širokobriješkoj diskoteci Borboleta. S Ivanom Mikulićem razgovarali smo o snimanju TV spota za pjesmu “Braća po kamenu”. Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2013., primao je čestitke, a većina izvođača oduševljena je ukupnim festivalskim ozračjem. Na after partyju u mostarskoj diskoteci Pink Panther zalivene su festivalske nagrade, dogovorene su brojne suradnje za sljedeće jubilarne 20. melodije Mostara.

- Ovdje na Melodijama i u Mostaru osjeća se neka pozitivna “vibra”, ako mi pjesma prođe, evo me i dogodine na jubilarnim Melodijama – kazao je Istranin Dijego Zulijani koji je otpjevao dojmljivu skladbu “Klavir i ja”.

Kristijana Čarapinu veseli činjenica da je i na 19. izdanje melodija Mostara stigao značajan broj pjevača iz dijaspore, da je mostarski festival zanimljiv izvođačima iz Hrvatske, Slovenije, čitave BiH te da autori i izvođači iz Hercegovine čine to da festival zadrži svoj hercegovački štih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije