izabrani generali Oružanih snaga

Gojko Knežević novi načelnik Zajedničkog stožera OSBiH

Gojko Knežević
27.11.2023.
u 17:45

Na redovitoj sjednici Predsjedništva BiH u Sarajevu danas su izabrani generali Oružanih snaga BiH, a general Gojko Knežević je imenovan za načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Osim Kneževića, koji je prijedlog SNSD-a, među 13 novih generala nalaze se i druga značajna imena. Marko Stojčić i Mirsad Ahmić su zamjenici načelnika Zajedničkog stožera OS BiH.

Mirzet Lubenović je preuzeo dužnost zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH, dok su za zamjenike zapovjednika predloženi Nebojša Bošnjak za operacije i Zdravko Rezo za resurse, piše Klix.ba

Tomo Kolenda je zapovjednik Zapovjedništva za podršku, Jasmin Čajić je zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za podršku OS BiH za operacije, a Radovan Jović za zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za podršku OS za resurse.

Slaven Blavicki je zapovjednik Četvrte pješadijske brigade, Fahir Žilić zapovjednik Pete pješadijske brigade, a Milorad Krajšumović Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Edin Fako je glavni inspektor u Glavnom inspektoratu Ministarstva obrane.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije