što vam se sviđa

Frizeri najavili: Ovo će se ljeto nositi šiške, bob i lob frizure

Instagram
12.05.2020.
u 08:07

Ako ste spremni na promjenu frizure ali još niste sigurni što točno želite i tragate za inspiracijom, frizeri i stilisti najavili su nekoliko trendova koji će po njima obilježiti ljeto 2020. 

Foto: Dreamstime

Ravne šiške

Stilist i frizer Philippe Depeyrot predviđa povratak trenda šiški, no s nekoliko pravila kako se nose. Depeyrot tako kaže da, iako šiške dobro izgledaju na svim oblicima lica, o teksturi vaše kose ovisi hoće li one izgledati kako treba.

- Ako imate jako tanku kosu, kratke šiške neće dobro izgledati - rekao je, kao ni ako je kosa sklona 'letjeti' uokolo čim je u zraku malo elektriciteta. 

- Sigurno ne želite da vam ljeti zbog vlage šiške izgledaju kao da ste ih natapirali - kaže Depeyrot i preporučuje da prije šišanja porazgovarate sa svojim frizerom kako biste pronašli najbolji stil šiški koji odgovara vašoj teksturi kose, prenosi 24sata.hr. 

Neuredne šiške

Nedavno je na svom Instagram profilu Selena Gomez objavila selfie sa stepenastom kovrčavom frizurom nadahnutom 70-ima, a stilistica Amber Maynard Bolt iz Los Angelesa kaže kako će takva frizura ovo ljeto biti hit.

- Moderne neuredne šiške odlično izgledaju na različitim tipovima kose - kaže Bolt i dodaje da se tako naglašavaju ključne kosti, ali i prikrivaju eventualni nedostatci.

Objasnila je i da se ovakva frizura može obaviti na dva načina: stavljanjem više slojeva kose sprijeda ili razbacivanjem pramenova po cijeloj glavi. A budući da se može napraviti na više načina, preporučuje da svom frizeru pokažete fotografiju onog što želite. 

Još jedan veliki plus je taj što je ovu frizuru vrlo jednostavno oblikovati, a Bolt za teksturu preporučuje upotrebu regeneratora koji se ne ispire ili regeneratora u spreju sa morskom vodom. 

Lob frizure

Bolt predviđa i da će ovog ljeta opet u trendu biti i 'lob'; što je zapravo dulja 'bob' frizura, nastalo od engleskih riječi long bob - dugi bob. 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Stilistica Sally Hleshberger još je 2014. godine u Bustleu za tu frizuru napisala da kosa dođe do između brade i ramena, te da može padati 'u kvadrat' ili u 'A- oblik'.  

- Kod ove je frizure sjajno što ona odlično izgleda na svima, bez obzira imate li dugačko, okruglo ili ovalno lice - rekla je.

Tupi bob

Glasnogovornik brenda Fekkai Chad Wood predviđa povratak tupog boba koji 'oštro' pada na bradu. Nakon što je većina bila u izolaciji, Wood misli da će mnogi iskušati nešto dramatičnije frizure poput strogog boba.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

 - Ova frizura ublažava čeljust i unosi više simetrije na lice - kaže on i dodaje da, premda je tip frizure strog, možete na dijelu kose napraviti i zabavne, neuredne kovrče za malo više teksture.

Šiške sa strane

- Mnogi su ovog proljeća sami doma rezali šiške i njihovo će ispravljanje biti čest zahtjev - rekao je Wood, a ovaj stil omogućuje da "uradi sam" šiške narastu bez da fokus bude na njima. Isto tako, kaže Wood, stil koji prekriva jednu stranu lica izgleda sjajno na svim oblicima.

Kratka i poluduga frizura

Depeyrot predviđa i da će mnogi sad poželjeti frizure oko kojih 'nema puno gnjavaže' - poput kraćih frizura koje se mogu osušiti i na zraku.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

- Kratka kosa i ona srednje duljine najlakše se suše na zraku, a mogu stvarati zabavne kombinacije koje se lako održavaju.

- Teže je sušiti i oblikovati dužu kosu, osim ako je svežete u rep - rekao je.

Za oblikovanje ove frizure on preporučuje pjenu kako bi se kosi dao volumen, a s njom se, kaže i krajevi kose mogu oblikovati u slovo 'y', što je odličan stil za ležerno ljeto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije