ZDRAVKA BUŠIĆ:
Povratak na članak

FBiH treba urediti s dvije jedinice kako bi ista prava imali i Hrvati

- Današnji ustavno-politički ustroj BiH nije u stanju zaštititi poziciju malobrojnijega naroda, kao i građana BiH koji se ne izjašnjavaju pripadnicima jednoga od tih triju konstitutivnih naroda - rekla je Bušić

Komentari 9

OL
oluja1995
17:24 01.02.2014.

Sve pohvale gospođo Bušić.Vi ste kao i mnogi drugi,na pravom mjestu,vaša riječ se sad puno dalje čuje.Svi bi trebali razmišljati kao vi i boriti se za našu jednakopravnost.Mi ne tražimo ništa više,samo da budemo jednaki sa drugima.Da budemo svoji na svome i da odlučujemo sami o sebi,što i drugim narodima u B i H ne osporavamo.

VL
Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
21:20 01.02.2014.

Zdravka naprosto zna! Treba osigurati da se mirnim putem riješi ustavna kriza u BiH! jer ovako više naprosto ne ide! A trebamo ići dalje! Jer jedino Bosna i Hercegovina uz Albaniju nije otvorila pregovore s Europskom unijom!

VL
Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
21:27 01.02.2014.

Europska unija mora pokazati više razumijevamnja za ovu temu!

VL
Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
21:30 01.02.2014.

Idemo za BiH! Jer zajedno smo jači!!!

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
21:53 01.02.2014.

Osnivaci Bosne su Hrvati i ostace tu.Svakako se treba boriti.Stara BiH se nevraca Kao ni Juga. Svak nek se bori za sebe.Hrvati svakako hoce..

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
22:48 01.02.2014.

Decko je stariji od vas..a Hrvati su narod koji su osnivaci Bosne ponosne a ne bosanci=jugosloveni

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
22:13 01.02.2014.

wikipedia Izvorno ime Bošnjanin (u latinskim vrelima sing. Bosnensis) prvotno označuje jedino pripadnika srednjovjekovne bosanske političke jedinice. U početcimaosmanske vladavine Bošnjak (turcizirano povijesno Bošnjanin) ime je za podanika kršćanske vjeroispovijesti, dok se izraz Bosnalu odnosio naislamizirano domaće pučanstvo.

VL
BO
Bosnjak
18:17 01.02.2014.

Nisam sve citao ! dosadno ! A Bosanska ! A neka nas svukuda ! Procitao sam samo jedno sto me je onako cak i nasmijalo. "...muslimansko-hrvatska federacija, djelo američke diplomacije, koja je računala da će istovjetno etničko podrijetlo bosanskohercegovačkih muslimana i Hrvata dugoročno stvoriti jednu naciju..." dugorocno stvoriti jednu naciju hahahaha..cool ! Nevjerovatna je ova teta. A vidim i pjesnik ovog clanka pise muslimani sa malim slovom pa bar da pises sa velikim slovom kao sto ti je dedo poslje II svj. rata definisao a najmanje pistao Maslimane ako vec ignorises pojam Bosnjanin-italijanski (rimski)Bosnesi

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.