Svečano otvorenje

Eco-selo Grabovica - raj na zemlji na obali Buškog jezera

grabovica
Miro Šumanović
10.06.2013.
u 11:08

Svi objekti u ovom eko-selu građeni su od klesanog kamena vrsnih majstora pa je sama gradnja dugo trajala

Na idiličnom mjestu sela Grabovica tomislavgradske općine, odakle puca pogled na prekrasno Buško jezero svečano je otvoreno Eco-selo Grabovica.
Presijecanjem svečane vrpce vlasnika Eco-sela Joze Ćurkovića, sinova i unuka ostvarenje je višegodišnjeg sna o otvaranju turističko-sportsko-zabavnog prostora seoskog tipa.

Veliki događaj

Uz mnogobrojne uzvanike na čelu s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Vukadinom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Nediljkom Rimcem, samom činu otvaranja nazočilo je nekoliko stotina posjetitelja, a tijekom dana i noći i više od tisuću koji su besplatno degustirali jela i pića i nazočili velikom događaju za buškoblatski kraj, kao i za općinu Tomislavgrad.
Župnik župe Grabovica don Marko Lukač prigodnom molitvom blagoslovio je eko-selo i zaželio uspješan rad. Neki objekti eko-sela počeli su se graditi i uređivati prije dvanaest godina. Uglavnom su se objekti gradili od klesanog kamena vrsnih majstora pa je sama gradnja dugo trajala.

Jezero i potočić

U prvoj fazi izgradnje eko-sela izgrađeno je šest apartmana, a nude se usluge konjičkog kluba, kao što je jahanje i prijevoz kočijom, a na radost najmlađih moguće je razgledanje domaćih životinja konja, magaraca, ovaca, krava, svinja, gusaka, paunova i drugih životinja kao što su srne, divokoze, nojevi, golubovi, a u sklopu sela izgrađeno je i mini Buško jezero i potočić.

Uskoro se na prostoru eko-sela kreće i s izgradnjom hotela s bazenima, urbanim vilama, lovačkom kućom, lučicom za brodove i drugim brojnim sadržajima kojima namjeravaju obogatiti turističku ponudu eko-sela, ali i cijelog područja Buškog blata, Hercegbosanske županije i čitave Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?