Čitluk

Druženje s djecom iz čitlučke udruge ‘Susret’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
22.03.2017.
u 09:00

U čitlučkoj udruzi “Susret”, koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja, svake se godine na dostojan način obilježava 21. ožujka, Svjetski dan osoba s Downovim sindromom.

Druženje uz pjesmu

Tako su jučer prijepodne štićenici udruge “Susret” sa svojim volonterima posjetili Mostar gdje je, u povodu Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, za njih i ostalu djecu s posebnim potrebama iz Hercegovačko-neretvanske županije upriličena prekrasna priredba i druženje uz pjesmu i ples koje će dugo pamtiti.

Kako bi se pridružili obilježavanju toga dana, članovi Vijeća učenika čitlučke Osnovne škole fra Didaka Buntića, zajedno sa svojim pedagozima, svake godina 21. ožujka posjete čitlučku udrugu “Susret”, koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja i tom prigodom se s njima druže, razgovaraju, razgledaju ukrase koje djeca izrađuju na edukativnim radionicama, zajedno izrađuju prigodne plakate i redovito ih obraduju i različitim slasticama, školskim priborom i drugim darovima.

Jučer poslijepodne na Svjetski dan osoba s Downovim sindromom udrugu “Susret” posjetili su učenici jednog razreda čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića.

Zanimljivo je da čitlučki pučkoškolci i srednjoškolci u posjet udruzi koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja “Susret” tog dana dođu u čarapama duginih boja, čime su pokazali da razumiju njihove probleme i ujedno potvrđuju svoje opredjeljenje za prihvaćanje različitosti.

Edukativne radionice

Djeca udruge koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja “Susret” i njihove volonterke svojim gostima pokazali su uskrsne i ostale ukrase koje sami izrađuju u vlastitoj edukativnoj radionici. Tim svojim postupcima čitlučki pučkoškolci i srednjoškolci te njihovi odgajatelji barem nakratko razvesele čitlučku djecu s posebnim potrebama, za što im se mora odati zasluženo priznanje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije