hvalevrijedna akcija

Dompes: veliko srce za ukrajinski narod

11.04.2022.
u 18:23

U Kući kruha i duha u Mostaru danas je organiziran humanitarni ručak za pomoć Ukrajincima. Mnogi su se odazvali i dali dobrovoljne priloge

U Dompesu - Kući kruha i duha u Mostaru organiziran je humanitarni ručak za pomoć ratom napaćenome narodu Ukrajine. Kao i mnogo puta dosad, građani su ponovno pokazali kako imaju veliko srce te se u velikom broju odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji za Ukrajince. 

Oni koji su došli na humanitarni ručak, svoj su dobrovoljni prilog dali nakon objeda. Ovom se akcijom i Dompes priključio mnogim ustanovama i pojedincima koji suosjećaju s ukrajinskim narodom zbog ruske invazije na njihovu zemlju koja traje već gotovo dva mjeseca. 

Iz Kuće kruha i duha zahvalili su svima na sudjelovanju u nadi kako će i oni barem malo pomoći ovom prijateljskom narodu u za njega teškim trenucima.

Inače, Dompes je studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog koji, osim za studente, svoja vrata rado otvara i svim gostima koji dođu u Mostar, a krasi ga, prije svega, briga o najpotrebitijima i karitativni rad. 

Pomažu najpotrebitijima svaki dan pripremajući i noseći im ručak te obiteljima osiguravajući hranu. Dosad su pripremili i odnijeli u stanove više od 12.000 obroka. Ove akademske godine imaju 52 studenta iz BiH te Hrvatske i Crne Gore. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije