Australian Open Ljubičić

Đoković: Dodig me je u prva dva seta natjerao na moj maksimum

\'Security speak to fans during the match between Ivan Dodig of Croatia and Novak Djokovic of Serbia at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 19, 2011.         REUTERS/Petar Kujun
Reuters
20.01.2011.
u 10:32

- Dobar dio susreta bio sam Novaku ravnopravan suparnik, no kasnije sam tjelesno pao - priznao je Dodig.

Ivan Ljubičić će četvrti put u karijeri igrati u trećem kolu Australian Opena, drugi hrvatski tenisač je, nakon četiri seta (6:3, 6:7 (7), 6:4, 7:6 (5)), u 2. kolu na tribine poslao Francuza Benoita Pairea, 145. tenisača svijeta.

Sljedeći je Almagro

Bio je to meč u kojem je Francuz sam sebe odveo u poraz - Paire je postigao 59 izravnih poena (Ljubičić 29), a čak 66 poena izgubio je na svojim pogreškama.

– Tko igra za raju i zanemaruje taktiku, završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku. Ta rečenica najbolje opisuje ovaj meč – našalio se Ljubo posluživši se stihom legendarne pjesme Zabranjenog pušenja.

U borbi za osminu finala sutrašnji suparnik mu je 14. tenisač svijeta, Španjolac Nicolas Almagro. Ivan u dosadašnja tri meča s Almagrom ima tri pobjede.

– Pobijedio sam ga u posljednjem meču prošle godine, na zemlji u Rimu, no u tom sam se susretu i ozlijedio. S njim imam lijepe i ružne uspomene. Imam dobru priliku za pobjedu – rekao je uoči meča Ljubičić.

Treći tenisač svijeta Novak Đoković bio je u 2. kolu previsoka prepreka Ivanu Dodigu i slavio je u četiri seta - 7:5, 6:7 (8), 6:0, 6:2). No, Međugorac je igrao odlično, posebice u drugom setu koji je u dramatičnom tie-breaku odlučio u svoju korist.

Dodigovi problemi s leđima

– Prva dva seta protiv Đokovića bila su ravnopravna i potpuno otvorena, ali sam kasnije tjelesno popustio. Naime, zbog teškoća s leđima nisam previše trenirao nakon nastupa u Madrasu, a uz to sam i protiv Karlovića imao jako težak meč. Sve u svemu, dobro sam igrao i moram na kraju biti zadovoljan ovogodišnjim nastupom u Melbourneu – rekao je nakon susreta Dodig.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije