lider SNSD-a

Dodik: Spremni smo pokušati u narednih par dana uputiti Izborni zakon u Parlament

milorad dodik
Dejan Rakita/PiXSELL
17.04.2024.
u 20:26

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu održao sastanak s koalicijskim partnerima na državnoj razini, predstavnicima Trojke, predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, nakon kojeg je većina aktera zaključila da Izborni zakon treba uputiti u parlamentarnu proceduru s ciljem da se odblokira put BiH ka Europskoj uniji odnosno izađe iz krize u koju su zapali nakon otvaranja pregovora sa EU.

- Svima je žao što je došlo do zastoja nakon dobivanja statusa pregovarača. Došli smo u situaciju u kojoj se traži rješenje. Smatram da lokalni ljudi trebaju, a većina se slaže, rješavati ova pitanja. Spremni smo pokušati u narednih par dana uputiti Izborni zakon na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, te vidjeti na koji način ponovno možemo deblokirati taj europski put – naglasio je Dodik, javlja Fena.

Podsjetio je da su u vezi izmjena Izbornog zakona radile tehničke grupe koje su postigle visok stupanj usuglašenosti.

- Sada ostaju ova teška pitanja. Pozicija Središnjeg izbornog povjerenstva BiH treba biti riješena i ostaje ovo ustavno pitanje - izbori za članove Predsjedništva BiH. Ne želim se izvlačiti iz toga, ali to je pitanje koje trebaju riješiti partneri u Federaciji BiH. Mislim da je najbolje rješenje donošenje novog Izbornog zakona koji bi riješio sva pitanja – istaknuo je Dodik.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?