Izabrano novo rukovodstvo

Doc. dr. sc. Vedran Markotić iz Mostara novi predsjednik Udruge radiologa u Fedeaciji BiH

29.04.2024.
u 10:19

U konferencijskoj dvorani hotela Marriott Courtyard u Sarajevu održana je izborna sjednica Udruženja/Udruge radiologa u Federaciji BiH (URUF). U nazočnosti velikog broja članova, radiologa iz cijele Federacije BiH dr. sc. Deniz Bulja izvijestio je o radu URUF-a u proteklom mandatu te zahvalio na povjerenju koje je imao u dva mandata kao predsjednik URUF. 

Nakon uvodnog izvješća, nastavilo se s izborima novog rukovodstva za mandatno razdoblje 2024. - 2028. godine. Za predsjednicu Skupštine izabrana je dr.sc. Lejla Miliši, te su prisutni članovi dalje dali svoje prijedloge za mjesta predsjednika, podpredsjednika, članove Upravnog i Nadzornog odbora. Nakon upisanih prijedloga pristupilo se glasovanju te je većinom prisutnih i većinom jednoglasno izabrano rukovodstvo URUF-a za mandatno razdoblje 2024. - 2028. 

Za predsjednika Udruge izabran je doc. dr. sc. Vedran Markotić iz Mostara, a za podpredsjednicu prof. dr. sc. Svjetlana Mujagić iz Tuzle.
Novoizabrani članovi Upravnog odbora su dr. Adil Atić, doc. dr. sc. Fuad Zukić, dr. sc. Deniz Bulja, dr. Amar Đugum i dr. Dorijan Radančević.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su prof. dr. sc. Jasmina Bajrović, dr. Jasmina Bećirović-Ibrišević, dr. Eno Gljiva, dr. Merisa Agović i dr. Lejla Nuhanović Gakić.

Raspravljalo se i o nizu bitnih tema za radiološku zajednicu u Fedraciji BiH i URUF, a potom se svima prisutnim obratio novoizabrani predsjednik URUF-a doc. dr. sc. Vedran Markotić. Zahvalio je rukovodstvu URUF u prethodnom mandatu kao i na povjerenju koje mu je ukazano da bude predsjednik URUF u sljedećem mandatnom razdoblju.

Doc. dr. sc. Vedran Markotić istaknuo je nekoliko bitnih ciljeva za URUF i radiološku zajednicu u Federaciji BiH, a to su homogenizacija cijele radiološke zajednice, uređenje web-platforme na kojoj će se prenositi sve bitne informacije i prezentirati rad URUF-a te na kojoj će biti dostupni edukacijski sadržaji, organizacija novih simpozija i tečajeva u svim većim centrima u Federaciji, organizacija međunarodnog kongresa i, konačno  rješavanje pitanja subspecijalizacija iz oblasti radiologije.

Udruženje/Udruga radiologa u Federaciji BiH s novoizabranim rukovodstvom želi se uspješno nositi sa svim izazovima koje donosi ubrzan razvoj ove struke, sudjelovati u određivanju smjernica i donošenja zakona i pravilnika vezanih uz ovu struku te nastaviti djelovati kao krovna organizacija za sve radiologe u Federaciji BiH.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije