sastanak

Delegacija SAD-a - Podrška Ministarstvu obrane BiH

22.05.2017.
u 17:10

- Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić primio je danas u posjetu delegaciju SAD-a, koje je predvodio zapovjednik Zapovjedništva američkih Kopnenih snaga za Europu general-pukovnik Ben Hodges.

Jusić je upoznao goste s radom i ciljevima Ministarstva obrane i Oružanih snaga, s angažmanom Oružanih snaga BiH u misijama podrške miru u svijetu u okviru koalicijskih snaga pod vodstvom NATO-a, UN-a i EU, protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini te aktivnostima na procesu rješavanja viškova naoružanja, streljiva i MES-a.

Jusić je naglasio da su prioriteti u radu Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine put ka euroatlantskim integracijama, te je upoznao goste o aktivnostima MO i OSBiH vezanim za ispunjavanje postavljenih uvjeta za aktiviranje MAP-a i o Planu modernizacije OSBiH koji je sastavni dio usvojenog dokumenta “Pregled obrane”.

Razgovarano je o bilateralnoj obrambenoj suradnji BiH i SAD-a te se na kraju sastanka Jusić zahvalio na ukupnom doprinosu koji SAD pruža Bosni i Hercegovini u oblasti obrambene suradnje.

General-pukovnik Ben Hodges  je podržao dosadašnje aktivnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, naglasio je značaj aktiviranja MAP-a, te u tom pravcu i nastavak pružanja podrške Ministarstvu obrane BiH.

Delegacija SAD-a koje je predvodio zapovjednik Zapovjedništva američkih Kopnenih snaga za Europu general-pukovnik Ben Hodges činili su vojni izaslanik SAD-a u BiH Mark Karas, politički savjetnik Nick Manring, specijalni savjetnik Mike Voyger, pomoćnica vojnog  izaslanika SAD u BiH pukovnik Aimee Mowry i satnik Pat Muldoon, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije