obilježen Dan Grada Ljubuškog

Čović: Ponosni na ono što je danas Grad Ljubuški, što gradimo novo moderno društvo

12.02.2024.
u 17:48

„Možemo biti ponosni na ono što danas jest Grad Ljubuški, u svim sadržajima, kada gledamo infrastrukturno, sve što se radi u smislu turizma, investiranja u gospodarstvo, kvalitetu života ovdje. Samo nastavite ovako“, poručio je Čović.

Dan Grada Ljubuškog obilježen je danas svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je, uz gradske vijećnike, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradonačelnika Vedrana Markotića, okupila brojne goste i uzvanike iz svih oblasti života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić na sjednici se osvrnuo na sve učinjeno u proteklom razdoblju, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

„Kada smo preuzimali dužnost, odredili smo dva cilja, a to su razvoj gospodarstva i demografija, sve mjere koje smo donijeli su za to. Prva mjera je bila uvođenje besplatnog prijevoza za učenike osnovnih i srednjih škola, smanjili smo cijenu gradskog vrtića, ponosni smo što je on s cijenom od 90 KM najjeftiniji u BiH. Sufinanciramo i privatne vrtiće, svi naši studenti imaju stipendije, dajemo poticaje mladim obiteljima za kupnju prve nekretnine. Županija osigurava besplatne udžbenike, a mi kupujemo pribor, bilježnice i ostalo“, rekao je Markotić.

 „Svaku godinu radimo i planiramo, a izborna godina se ni po čemu neće izdvajati od ove tri godine što smo radili“, zaključio je gradonačelnik Markotić.

Brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH danas u Ljubuškom predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Obraćajući se na svečanoj sjednici predsjednik Čović je žiteljima Ljubuškoga uputio čestitke u povodu Dana grada.

„Možemo biti ponosni na ono što danas jest Grad Ljubuški, u svim sadržajima, kada gledamo infrastrukturno, sve što se radi u smislu turizma, investiranja u gospodarstvo, kvalitetu života ovdje. Samo nastavite ovako“, poručio je Čović.

„I dalje ćemo biti uz naš Ljubuški, biti ponosni na rezultate koje vi imate. Nemojte se ograničavati da projekte koje osmišljate prezentirate, da se financiraju s drugih razina vlasti. Ova prepuna dvorana zaslužuje da danas možemo kazati da smo ponosni da smo dio vas. Da smo ponosni što gradimo jedno moderno, novo društvo. U Ljubuški se dolazi s osmjehom, ali i odlazi s osmjehom. Ljubuški živi s osmjehom. Neka tako bude i ubuduće“, poručio je Čović.

Svečanoj sjednici nazočili su gosti iz političkog, kulturnog, vjerskog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, među kojima i predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije