Novi tajni dokumenti Clintonove arhive o ratu u BiH i RH
Povratak na članak

Clinton i Tuđman zajedno odobrili oružje za Bošnjake

Oružje su dopremale islamske zemlje, uključujući i Iran, što je bilo uzrok višegodišnje afere u SAD-u

Komentari 3

JM
jezero-matica
15:06 24.07.2014.

Naj prije smo ih dobro naoruzali i zbrinuli pola miliona staraca,zena i djece,a u znak zahvalnosti oni potpisali pakt s Karadzicem i Mladicem i to oruzje upotrebili protiv Hrvata koji su ubijali gdje su stigli! Nema u njima vjere ko u kamenu!

VL
Avatar marengo2
marengo2
05:23 25.07.2014.

@jezero matica Srbi su bosnjacila nudi i mjesto predsjednika drzave da im se prikljucimo u borbi protiv vas. Da vas dotjeramo na granive Virovitica-Karlovac-Karlobag. Naravno da to ni u snu nismo pomislili.Udruzili smo se sa vama da proglasimo nezavisnu Bosnuu i Hercegovinu,sto je vas predsjednik objerucke prihvatio kako bi rat iz Hrvatske izmjestio u Bosnu i Hercegovinu.Cim se rat premjestio u Bosnu,nastali su Karadjordjevo i djelidbe izmedju Milosevica i Tudjmana a prvi korak je bio zamjena posavine za Mostar kojeg su tada srbi drzali. Cim ste Mostar dobili,bivse pripadnike HVO bosnjacke nacionalnosti ste smjestili u logore na Heliodromu i Dretelju i bosnjacima mucki iza ledja krenuli prema srednjoj Bosni a na udaru su bili Ahmici a znamo kako su prosli. Od tog dana ste zavrsili rat sa srbima i zapoceli ga sa bosnjacima...Jer ste sa srbima napravili pakt..Dogovor je bio da se Bosna podjeli a bosnjaci jednim dijelom ugase ili protjeraju. Dalje znamo sto se i kako se desavalo.. Naravno da vam nije uspjelo jer su vase vodje mislile lako ce sa nenaoruzanim bosnjacima. Sreca pa je u tom momentu Clinton predjednik USA pa ja zazmurio na diskriminatorski odnos prema bosnjacima sa embargom na uvoz oruzja je smo sa tim embargom jedino mi bili diskriminisani. Srbi su imali JNA a hrvati HV koja im je konstantno slala i oruzje,municiju i ljudstvo. Ovo oruzje gospon koje je uslo u Bosnu kod bosnjaka,nije dar Hrvatske nego je doslo iz Irana koje je Clinton odobrio kako se ne bi desilo unistenje jednog naroda,kako je u Karadjordjevu vec prije dogovoreno.. Znaci nemoj da ispada da smo ga od vas dobili,kad i sami znate koji vam je pravi naum bio.. To vam zna bivsi predsjednik Mesic,to znaju hrvati iz posavine i to znaju svi posteni hrvati na ovoj zemljinoj kuglikoji su izdani zajedno sa nama za rad krsa ercegovackog i zato ne pisi gluposti i neistine... Ovo sto sam napisao vam ne odgovara ja to znam ali ovo vam je 100 % istina..

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.