PRIJETNJE

Cerić zatražio zaštitu zbog straha za svoju sigurnost

\'ceric_nnn_bih_060810\'
Arhiva VL
10.11.2011.
u 10:25

Reis Cerić je u bajramskoj hutbi osudio teroristički napad Mevlida Jašarevića, te istaknuo da posebno zabrinjava nasilje, teror i zločin u ime vjere

U Rijasetu Islamske zajednice u BiH nisu mogli potvrditi informaciju da je reis Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.

U Rijasetu je Srni rečeno da ne mogu potvrditi ovu informaciju niti je žele komentirati i da će više informacija imati tijekom dana.

Glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije Irfan Nefić rekao je da nije upoznat o ovoj informaciji.

Reis Cerić je u bajramskoj hutbi osudio teroristički napad Mevlida Jašarevića, te istaknuo da posebno zabrinjava nasilje, teror i zločin u ime vjere. "U ovom i sličnim slučajevima riječ je o najgrubljem vidu zloupotrebe islama", naveo je Cerić.

On je u hutbi naglasio da je poznato da među Bošnjacima u domovini i dijaspori ima nasilnih, radikalnih i ekstremnih pojedinaca i grupa, koje nazivaju ovim ili onim imenom.

"Oni se izjašnjavaju kao muslimani, ali zagovaranjem nasilja, širenjem mržnje i netrpeljivosti prema neistomišljenicima zapravo samo šire negativno mišljenje kod ljudi - muslimana i nemuslimana", rekao je Cerić.

Federalni mediji prenijeli su jutros da su da je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio sinoć zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.

Ključne riječi

Komentara 4

IV
ivo2109
11:53 10.11.2011.

ti si od njih napravio to što jesu, a sad ih se plašiš. e jeb*** efendija.

DU
Deleted user
13:46 10.11.2011.

Pa Cericu jarane, narodna kaze \"tko sa vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju\". Vehabije i mudjahedini su izgleda bili dobri dok su nad Hrvatima teror cinili. A sad je izgleda vrag dosao da naplati svoje!

BK
B Kosa
21:15 10.11.2011.

Svijet je i trazijo da sami Muslimani osude terorizam i odreknu se terorist. Kada je americki presjednik Obama drzo govor Egipatskim studentima rekao je Islamski teroristi su ubijali krscane zidove ali najvise su pobili muslimana Znam kada je ef Ceric branijo Vehabije i oni su muslimani imaju i oni pravo na sve kao i drugi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?