Julian Reilly posjetio Tuzlu

Britanski veleposlanik: Tuzla je svjetionik nade koji može poslužiti kao progresivan primjer za ostale zajednice

23.04.2024.
u 18:07

Britanski veleposlanik u BiH, Julian Reilly, posjetio je danas Tuzlu gdje je imao zadovoljstvo susresti se s vjerskim liderima u zajednici koji su posvećeni međureligijskom poštivanju, toleranciji i harmoniji, aktivno sudjelujući u promoviranju jačeg povezivanja zajednice.

Veleposlanik Reilly pozdravio je napore koje fra Željko Nikolić, svećenik Miloš Trišić i hafiz Ahmed-efendija Huskanović ulažu kako bi potaknuli pozitivne odnose i uzajamno poštovanje, zajedno obilježavajući velike vjerske blagdane i služeći u cilju izgradnje mira i povezanosti njihove lokalne zajednice. Također je razgovarao s muftijom tuzlanskim Vahid-ef. Fazlovićem o tome kako ove pozitivne stavove i vrijednosti vjerskih lidera širiti dalje. 

Veleposlanik Reilly je rekao da, u kontekstu međureligijskog poštovanja i tolerancije, Tuzla je svjetionik nade koji može poslužiti kao progresivan primjer za ostale zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Veleposlanik Reilly se sreo i s premijerom Tuzlanske županije Irfanom Halilagićem, predsjednikom Skupštine TŽ Žarkom Vujovićem, predsjedateljicom Gradskog vijeća Natašom Perić i tajnikom Gradske uprave Tuzla Almirom Šuta koji su ga informirali o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji te kako lokalne vlasti mogu zajedno raditi na unapređenju života svojih stanovnika.

Predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva sa veleposlanikom su podijelili svoje uspjehe, prioritete i aktivnosti, kao izazove i prilike pred nevladinim organizacijama u Tuzli.

Na poziv Pedagoškog instituta Tuzlanske županije, veleposlanik Reilly je nazočio događaju organiziranom za učenike osnovnih i srednjih škola TŽ kojim se danas obilježava dan rođenja i smrti velikog engleskog dramskog pisca i pjesnika Williama Shakespearea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije