UDRUGE

Branitelji: Socijalni nemiri su maska za bošnjačke ciljeve

Široki
Foto: Zoran Grizelj
13.02.2014.
u 09:12

Nakon što je Herceg Bosna u Daytonu ugrađena u Federaciju, za Hrvate je ostala jedina institucija u kojoj imaju zajamčena svoja kulturna i obrazovno-znanstvena prava, a to je županija”, navodi se u ovom priopćenju

Udruge proistekle iz Domovinskog rata ZHŽ-a pozivaju hrvatski narod i sve žitelje ove županije da ne nasjedaju provokacijama dijela bošnjačke politike jer socijalni nemiri su samo maska za ostvarivanje njihovih političkih ciljeva. “Hrvati nisu u puno boljem položaju od drugih naroda, ali se točno zna zašto nam je tako. Oduzimanje ovlasti hrvatskih županija, neravnopravna raspodjela prihoda, izbor nelegitimnih i nelegalnih predstavnika hrvatskog naroda koji se nerijetko biraju isključivo bošnjačkim glasovima. Potpomognuti domaćim izdajicama, čije stranke imaju prebivalište na području naše županije, ali nemaju hrvatski predznak, žele dokinuti jedinu zaštitu Hrvata u BiH, prizivajući dokidanje županija”, navode u svom priopćenju udruge. Nadalje navode da je, po njihovom mišljenju, licemjerno da se Bošnjaci pozivaju na svoj vitalni nacionalni interes, braneći TV kanal na hrvatskom jeziku?! “Licemjerstvo bošnjačkih predstavnika politike na čelu sa Željkom Komšićem osudili su dolazak premijera RH u Mostar i odlazak čelnika RS-a u Beograd, a isti pozivaju ministra vanjskih poslova Republike Turske da riješi pitanje u BiH.

Nakon što je Herceg Bosna u Daytonu ugrađena u Federaciju, za Hrvate je ostala jedina institucija u kojoj imaju zajamčena svoja kulturna i obrazovno-znanstvena prava, a to je županija”, navodi se u ovom priopćenju. Udruge proistekle iz Domovinskog rata ZHŽ pozivaju sve stranke okupljene u HNS da u ovim sudbonosnim trenucima za ovu državu na prvom mjestu imaju interese svoga hrvatskog naroda za koji su mnogi branitelji položili svoj život. “Smatramo da jedino institucionalna zaštita Hrvata kroz županije, ili kroz posebnu federalnu jedinicu može smiriti situaciju u cijeloj BiH i donijeti ekonomski prosperitet. Sad nam je svima jasno da je ovakva revizija i neisplata invalidnina u općinama s hrvatskom većinom imala za cilj da podijeli branitelje i izazove nerede, no branitelji su to prepoznali i nisu nasjeli na te zavjere”, navodi se u ovom priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 5

BO
Bosnjak
18:30 13.02.2014.

Nije fer ! Ovi protesti ne trebaju biti zloupotrebljeni. Oni se daju opravdati sa ciljem nefunkcionalnosti vlade i politickog kriminala i njihovog neprocesuiranja ili kojekavih blokada kroz dejtonski sporazum. Pa moze li mi iko objasniti po Dejtonu zadatak Ministra sigurnosti u BiH ??? Po izjavama ministra neznam zaista sta mu je zadatak. Nema to nikakve veze sa Hrvatima a niti Srbima a niti sa Bosnjacima. Ako postoje Srbi, Bosnjaci i Hrvati onda bi trebala da postoji gradjanska Inicijativa bez patoloskih predznaka i koja govori jezikom obicnog covjeka, radnika. Prebrojavanje krvnih zrnaca u strahu od drugog i u ocuvanja plodnostu iste vrste je pored signifikanta sizofrenije i nesto dobro sto kriminalci pretvaraju u novac. Ovdje se radi o obicnom malom covjeku na ovim prostorima i njegoim pravima !!!

Avatar Izdajnik
Izdajnik
21:53 13.02.2014.

Jadne udruge ništa živo nerade samo kafane i sjedi ko se bori za prava..Niko samo pametuju

Avatar Izdajnik
Izdajnik
21:49 13.02.2014.

E prvo. Nepostoje Županije već kantoni..a to da su kantoni zaštita hrvata to je obična demagogija i bacanje magle..istina je da su prava preda a sa Daytonskim sporazumom i tako plaćena samostalnost Hrvatske..Zubak to nije htjeo potpisati ali Franjo gaa ubjedio i tako proda Posavinu i Herceg Bosnu dade Federaciji za malo mirovina invalidima i udovicama za nas koji smo krv dali..a sada.neki Čovići i drugi nešto mute branitelji maske gluposti stotine je problema niko nema za normalan život osim političara i ovih na pozicijama..kako kaže jedan moj kolega ..Nisam ja u HDZ-U zato što ih volim već što imam koristi a svima je dogorilo..sjaši Kurta da uzjaši Murta..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije