SVE OSTALO ISTO

Branitelji: Helez je u miru ono što je Mlaćo bio u ratu!

helez
VL FOTO
26.08.2011.
u 09:48

Mlaćo se politički ne eksponira, ali se njegova politika ipak provodi

Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna, osoba koja je u ratu bila na čelu politike SDA koja je iz Bugojna protjerala 15 tisuća Hrvata, a njih oko dvije tisuće pozatvarala u logore iz kojih se mnogi nikad nisu vratili, i danas živi mirno i spokojno.

Od 2007. godine, od uhićenja Enesa Handžića i Senada Dautovića, Tužiteljstvo BiH iz samo njima znanih razloga u ladici drži Mlaćin dnevnik u kojemu jasno stoji kako «ekstremni dio pripadnika HVO tajno treba likvidirati», a o čemu je i naš list više puta pisao. Međutim, Mlaćo je pred zakonom i dalje čist.

Predaje matematiku

S potvrdom da se protiv njega ne vodi nikakav sudski postupak, što je dobio od bh. pravosudnih tijela, Mlaćo se vratio i na prijeratno radno mjesto nastavnika matematike u bugojanskoj Gimnaziji, jednom od ratnih logora za Hrvate. Mlaćo, istaknuti član SDA, posljednjih se godina politički ne eksponira, ali se, uvjereni su hrvatski stradalnici Bugojna, njegova politika i dalje provodi.

Jedino što se promijenilo jesu metode. Ratne zločine nad hrvatskim civilima i zarobljenicima, nasilna odvođenja, ubojstva i spaljivanja posmrtnih ostataka kako bi se zločin prikrio, zamijenilo je sustavno ukidanje prava hrvatskim ratnim stradalnicima. «Valjda u svjetlu sporazuma o postizbornoj suradnji između SDA i SDP-a, i u Bugojnu se nastavlja politika istrjebljenja Hrvata, a ovaj put umjesto Mlaće provodi je SDP i njihov ministar za pitanja branitelja u Federaciji BiH Zukan Helez», kaže za naš list jedan od bivših logoraša koji, iz straha za sebe i svoju obitelj s kojom kao povratnik živi u Bugojnu, želi ostati anoniman. «Ono što je u ratu bio Mlaćo, danas je Zukan Helez.

Mi, hrvatski stradalnici Bugojna to smo znali od trenutka kada je za savjetnika imenovao Besima Hodžića, upravitelja logora Gimnazija, a naše se sumnje potvrđuju skoro svakoga dana jer svako malo neki naš logoraš ostaje bez prava», kaže naš sugovornik.

Hrvatski logoraši koji su imali sreće preživjeti strahote bošnjačkih logora: Stadiona, BH banke, Salona namještaja, Gimnazije i drugih, danas su većinom povratnici u Bugojno u kojemu za njih posla nema, a invalidnine su im jedini izvor prihoda i način da opstanu u Bugojnu. Upravo je zato, kažu, danas važno dovršiti posao koji je Mlaćo započeo u ratu.

Svi šute

Hrvatski ratni stradalnici, a naročito obitelji 20 nasilno odvedenih logoraša za čijim tijelima se još uvijek traga, ogorčeni su na pravosuđe koje je u slučaju Dževada Mlaće, ali i Selme Cikotića, Mensuda Duvnjaka, Besima Hodžića i još mnogih drugih nalogodavaca i počinitelja zločina potpuno zakazalo.

U posljednje vrijeme, naglašavaju, ogorčeni su i na čelnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata Herceg Bosne koji šute na Helezovo svakodnevno oduzimanje prava hrvatskim stradalnicima.

Mirko Zelenika, predsjednik Hrvatske udruge logoraša, kako nam potvrđuju, jedini se javno oglasio nakon Hodžićeva imenovanja za Helezova savjetnika te inzistira na njegovoj smjeni. Šutnja ostalih Helezu omogućuje da provodi politiku Dževada Mlaće i od Hrvata etnički očisti Bugojno, kažu bivši logoraši o čijoj sudbini danas, kojeg li apsurda, odlučuje i jedan od upravitelja logora u kojemu su tamnovali, Besim Hodžić.

Ključne riječi

Komentara 2

CI
cinbenik
19:14 26.08.2011.

Nevjerovatno je izkazivanje mrznje i poticanje na nju.I ostali Hrvati u BiH i Federaciji su u reviziji,a takodje su skidani od ureda iz Hercegovine u vrijeme institucije HRHB,pa se nije dizala ovolika buna i poticaj za mrznju.Vjerovatno se zna koliko je branitelja steklo prava po HDZeu iz interesa pa se prejudiciraju rezultati rev.komisije i pokusava to sprijeciti u ime Hrvata.

CI
cinbenik
19:58 26.08.2011.

Mnogi znaju o cemu je rijec.HDZe je otimao istinskim braniteljima i dijelio podobnim clanovima HDZea.Sada je to na reviziji i prijeti istinom,to jeste jos jednim od losih poteza politike kojoj smo vjerovali a sada prijeti sramotom ako se dokaze da je kod nas najvise laznih branitelja,a sigurno je i SDA slicno proizvodio branitelje.ako to dokaze revizija bice to sramota za obadva narodai nesreca za podobne.mislim da nema straha istinskim .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?